Lenkija prie sienos su Baltarusija siųs papildomus 2 tūkst. karių | kl.lt

LENKIJA PRIE SIENOS SU BALTARUSIJA SIŲS PAPILDOMUS 2 TŪKST. KARIŲ

  • 0

Lenkijos vidaus reikalų viceministras trečiadienį pareiškė, kad šalis pasiųs papildomus 2 000 karių rytinei sienai su kaimynine Baltarusija sustiprinti.

Teigiama, kad sieną bando kirsti rekordinis migrantų skaičius.

„Tai bus ne 1 000, o 2 000 karių pastiprinimas“, – valstybinei naujienų agentūrai PAP sakė Maciejus Wasikas (Macejus Vonsikas).

Jis pridūrė, kad gynybos ministras pritarė šiam žingsniui gavęs nacionalinės pasienio tarnybos prašymą suteikti papildomų pajėgų.

Planuojama, kad šie kariai bus išsiusti per dvi savaites ir prisijungs prie 2 000 karių, jau dislokuotų prie sienos.

Lenkija neseniai įspėjo apie provokacijų iš Baltarusijos grėsmę ir galimą pavojų dėl į Baltarusiją persikėlusių dalies „Wagner“ samdinių.

Varšuva taip pat apkaltino Baltarusiją ir Rusiją organizuojant naują migrantų srautą į Europos Sąjungą siekiant destabilizuoti regioną.

Trečiadienį M. Wasikas pareiškė, kad visus bandymus neteisėtai kirsti Lenkijos sieną šiuo maršrutu organizuoja Baltarusijos tarnybos.

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos duomenimis, šiais metais iš Baltarusijos į Lenkiją jau bandė patekti 19 000 migrantų, o per visus 2022 metus – 16 000.

Vien praėjusį mėnesį sieną bandė kirsti daugiau kaip 4 000 migrantų.

Po „Wagner“ boso Jevgenijaus Prigožino birželį surengto maišto prieš Rusijos karinę vadovybę grupės ateitis kelias savaites buvo neaiški. Maištas baigėsi, kai birželio 24 dieną J. Prigožinui ir jo kovotojams buvo pasiūlytas prieglobstis Baltarusijoje.

Prieš dvejus metus iš Artimųjų Rytų ir Afrikos į Lenkiją, Latviją ir Lietuvą per Baltarusijos sieną pradėjo plūsti daugybė migrantų, siekiančių patekti į ES.

Lenkų, latvių ir lietuvių valdžios institucijos mano, kad Baltarusijos autoritarinio vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimo bandymai išstumti migrantus per Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos sienas yra hibridinio karo, nukreipto prieš šias šalis, metodas.

Gairės: Lenkija, Wagner, kariai, siena su Baltarusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS