Lenkijoje – per 6 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, 368 pacientai mirė | kl.lt

LENKIJOJE – PER 6 TŪKST. NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ, 368 PACIENTAI MIRĖ

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 6 053 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė 368 anksčiau užsikrėtę pacientai, visuomeninis radijas penktadienį citavo šalies sveikatos apsaugos tarnybų informaciją.

COVID-19 užsikrėtimų sumažėjo

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 6 496 naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus ir 444 mirusius pacientus.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinti 1 539 564 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 38 712 užsikrėtusiųjų mirė.

Ministerija penktadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 12 837 COVID-19 pacientai, iš kurių 1 338 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 294 687 žmonės, iš jų  6 524 – per pastarąją parą, nurodė ministerija.

Iki penktadienio ryto šalyje buvo suleistos 1 566 604 vakcinos nuo COVID-19 dozės, iš jų 101 768 – per pastarąją parą. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, bent vieną vakcinos dozę yra gavę apie 1,7 mln. žmonių, o beveik 400 tūkst. asmenų jau yra gavę abi vakcinos dozes.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) penktadienį paskelbė, kad nuo ateinančios savaitės pabaigos Lenkija atidarys viešbučius, kultūros objektu ir lauko sporto kompleksus, įskaitant slidinėjimo trasas.

Nuo kito penktadienio bus leista veikti kino teatrams, teatrams ir tokiems sporto kompleksams kaip teniso kortai bei plaukimo baseinai, tačiau jų lankytojų vienu metu galės būti ne daugiau kaip pusė numatyto didžiausio skaičiaus, per virtualią spaudos konferenciją sakė vyriausybės vadovas.

Pasak M. Morawieckio, suvaržymai bus preliminariai sušvelninti dviem savaitėms, o tarnybos tuo metu vertins jų poveikį epidemiologinei padėčiai.

Tačiau kai kurie kiti suvaržymai, įskaitant draudimą dirbti restoranams ir sporto salėms, liks galioti.

Premjeras sakė, kad pastarosiomis savaitėmis COVID-19 epidemija Lenkijoje stabilizavosi, taip pat sumažėjo hospitalizuotų ir sunkios būklės koronavirusu užsikrėtusių pacientų.

Vis dėlto „mirčių skaičius tebėra keliantis nerimą, ir todėl šiandien galime kalbėti tik apie trapią stabilizaciją“, pridūrė jis.

Atsidarys viešbučiai ir teatrai

Lenkija nusprendė nuo kitos savaitės bandomajam laikotarpiui atidaryti šalyje viešbučius, kino teatrus ir teatrus, penktadienį pranešė premjeras Mateuszas Morawieckis, nes situacija dėl koronaviruso plitimo stabilizuojasi.

Kultūros ministras Piotras Glinskis per bendrą spaudos konferenciją su M. Morawieckiu ir kitais vyriausybės pareigūnais sakė, kad nuo vasario 12 dienos taip pat vėl atsidarys lauko sporto aikštelės, slidinėjimo trasos ir baseinai.

Viešbučiai ir kultūros įstaigos galės atsidaryti su sąlyga, kad dirbs 50 proc. pajėgumu. Apsauginės veido kaukės bus privalomos. Restoranai ir sporto salės vis dar liks uždaryti.

Visos įstaigos atsidarys bandomajam dviejų savaičių laikotarpiui, o tolesni sprendimai priklausys nuo to, kaip toliau plėsis pandemija.

„Kas bus toliau, priklauso nuo mūsų atsakomybės“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis.

Lenkijoje per pastarąsias dvi savaites naujų koronaviruso infekcijos atvejų skaičius sumažėjo ir spaudimas sveikatos priežiūros sistemai sumažėjo, nors mirčių skaičius vis dar kelia nerimą, teigė M. Morawieckis. Premjeras pridūrė, kad „trapi padėties stabilizacija“ leidžia vyriausybei žengti dar vieną žingsnį ekonomikos atvėrimo link, bet platesnis apribojimų panaikinimas kol kas nėra įmanomas.

Per visą pandemiją Lenkija patvirtino per 1,5 mln. COVID-19 atvejų, mirė daugiau kaip 38 700 žmonių.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį


Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lenkija

Lenkijoje gyvena 50 mil gyventoju padalinkit ant visu ir suzinosit tikra padeti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS