Lenkijoje nustatyta daugiau kaip 10 tūkst. naujų COVID-19 atvejų | kl.lt

LENKIJOJE NUSTATYTA DAUGIAU KAIP 10 TŪKST. NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ

Lenkijoje per praėjusią parą užregistruota 10 040 naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo protrūkio pradžios, taip pat mirė 107 anksčiau užsikrėtę žmonės, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją trečiadienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Ankstesnis didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugis Lenkijoje buvo užfiksuotas praeitą šeštadienį, kai infekcija buvo patvirtinta 9 622 žmonėms.

Bendras užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius nuo epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį išaugo iki 202 579, iš jų 3 851 žmogus mirė, nurodė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad tiesiogiai su COVID-19 poveikiu siejama 13 naujausių aukų mirtis, o kiti 117 pacientų taip pat sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Trečiadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 8 962 koronavirusine infekcija sergantys pacientai – 477 daugiau negu ankstesnę dieną. Iš jų 757 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 98 884 žmonės, iš jų 2 928 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo praeito šeštadienio Varšuvoje ir kituose didžiuosiuose miestuose, dabar įtrauktuose į „raudonąją“ zoną, įsigaliojo nauji suvaržymai, pranešė vyriausybė.

Šiose teritorijose visos mokyklos buvo uždarytos ir perėjo prie nuotolinio mokymo.

Maitinimo įstaigos privalo užsidaryti 21 val. vietos laiku; uždrausta rengti vestuvių pokylius, taip pat taikomi griežtesni suvaržymai, kiek žmonių galima įleisti į parduotuves, viešojo transporto priemones ir pamaldas.

Daugelyje Lenkijos parduotuvių laikas nuo 10 iki 12 val. vietos laiku rezervuojamas 60 metų sulaukusiems ir vyresniems žmonėms.

Visoje šalyje taip pat buvo įvestas privalomas reikalavimas dėvėti kaukes viešose vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS