Lenkijoje šimtai žmonių susirinko protestuoti prieš abortų draudimą | kl.lt

LENKIJOJE ŠIMTAI ŽMONIŲ SUSIRINKO PROTESTUOTI PRIEŠ ABORTŲ DRAUDIMĄ

  • 2

Lenkijos sostinėje Varšuvoje šeštadienį šimtai žmonių vėl susirinko protestuoti prieš abortų įstatymo griežtinimą.

Kaip praneša dienraštis „Gazeta Wyborcza“, policija per garsiakalbį prašė demonstrantų pasišalinti ir bandė juos apsupti.

„Mes turime teisę protestuoti“, – skandavo minia.

Demonstracijos dalyviai laikė plakatus su užrašais „Neaiškinkite man, kaip gyventi“ ir „Atsikratykite moterų nekenčiančios vyriausybės“.

Pasak naujienų agentūros PAP, policija sulaikė kelis žmones.

Mažesni mitingai taip pat vyko kituose Lenkijos miestuose, įskaitant Krokuvą ir Vroclavą. Demonstracijų metu taip pat paminėtos 102-osios metinės, kai Lenkijos moterims buvo suteikta teisė balsuoti.

Spalį Lenkijos Konstitucinis tribunolas nusprendė, kad moterys negali atlikti aborto net tais atvejais, kai vaisius yra smarkiai apsigimęs. Nuo tada Lenkijoje prasidėjo protestai. Abortų įstatymas Lenkijoje jau prieš tai buvo vienas griežčiausių Europoje.

GALERIJA

  • Lenkijoje šimtai žmonių susirinko protestuoti prieš abortų draudimą
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Matau GLBT vėliavas

Ko jie ten protestuoja? Juk GLBT ir visokioms feministėms tai tikrai neaktualu. Dvi santykiaujančios moterys ar penki santykiaujantys vyrai negali susilaukti jokių vaikų, kad ir kaip cizorintųsi ar trombuotų. Taip pat ir atgrasių feminisčių niekas nedrįs vaisinti, nes jos tiesiog atgrasios ir strošnos kaip II-as pasaulinis.

R-lis

O kiek milijonų neprotestuoja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS