Libane pykčio dėl Korano išniekinimo fone užpulta Švedijos ambasada, aukų išvengta | kl.lt

LIBANE PYKČIO DĖL KORANO IŠNIEKINIMO FONE UŽPULTA ŠVEDIJOS AMBASADA, AUKŲ IŠVENGTA

  • 0

Užpuolikas Beirute metė Molotovo kokteilį į Švedijos ambasadą, tačiau nukentėjusiųjų per šį incidentą nebuvo, ketvirtadienį pranešė Stokholmo užsienio reikalų ministras ir diplomatinis šaltinis.

Tai įvyko pastaruoju metu padidėjus pykčiui dėl neseniai įvykdytų Korano išniekinimų.

„Patvirtiname, kad praėjusį vakarą į mūsų ambasados fasadą buvo mestas Molotovo kokteilis, kuris nesprogo“, – sakė diplomatinis šaltinis ambasadoje, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

„Nusikaltėliui pavyko pabėgti“, – pridūrė šaltinis.

Įtampa tarp Švedijos ir musulmoniškų šalių padidėjo po kelių protestų, kurių metu Stokholme buvo viešai išniekintas Koranas, įskaitant jo puslapių padegimą.

Daugiakonfesiniame Libane prie mečečių vyko protestai, o galingos Iranui palankios šiitų musulmonų grupuotės „Hezbollah“ vadovas paragino išsiųsti Švedijos ambasadorių.

Libano saugumo pajėgos, baimindamosi išpuolių, sustiprino priemones aplink ambasadą Beiruto centre.

Švedijos užsienio reikalų ministras Tobias Billstromas (Tobijas Bilstriomas) teigė, kad labai pasisekė, jog per trečiadienio išpuolį niekas nebuvo sužeistas, ir patikino, kad darbuotojai buvo saugūs.

„Incidentas šiuo metu tiriamas“, – sakė jis ketvirtadienį paskelbtame pareiškime, pažymėdamas, kad „pagal Vienos konvenciją Libano pareigūnai privalo saugoti diplomatines misijas“.

Praėjusio mėnesio pabaigoje du irakiečiai prie Švedijos parlamento Stokholme padegė Korano egzempliorių – tai buvo panašus veiksmas į kitus įvykdytus pastarosiomis savaitėmis, sulaukusius visuotinio pasmerkimo.

Salwanas Momika (Salvanas Momika) ir Salwanas Najemas (Salvanas Nadžemas) trypė musulmonų šventąją knygą, padeginėjo jos puslapius, o paskui ją užtrenkė, kaip tai darė per protestą prie pagrindinės Stokholmo mečetės birželio mėnesį.

Panašų protestą prie Irako ambasados Švedijos sostinėje jiedu surengė ir liepos 20 dieną, kur trypė šią religinę knygą.

Protestuotojai Irake du kartus šturmavo Švedijos ambasadą Bagdade, o antrą kartą sukėlė gaisrus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS