Lietuviai aukoja nuo pragariškų gaisrų nukentėjusiai Australijai | kl.lt

LIETUVIAI AUKOJA NUO PRAGARIŠKŲ GAISRŲ NUKENTĖJUSIAI AUSTRALIJAI

  • 4

Pragariško Australijos gaisro akivaizdoje susivienijo ir lietuviai. Žmonės stebi situaciją ir aukoja pinigus. Jau paaukoję skatina prisidėti ir kitus. Raudonasis Kryžius taip pat sulaukia besikreipiančių ir norinčių prisidėti. Tačiau norintys paaukoti turėtų neprarasti budrumo. Anot pareigūnų, degančiomis koalomis ir kengūromis susidomi ir sukčiai.

Australija dega, o pragariška ugnis toliau glemžiasi aukas. Liepsnose jau žuvo keliasdešimt žmonių, tuo metu ugnyje pražuvę gyvūnai skaičiuojami milijonais. 

Tai, kas vyksta, svarbu ir lietuviams.

Lietuvoje kol kas atskiro fondo nėra, tačiau paaukoti galima pačiais įvairiausiais būdais pinigus pervedant tiesiogiai. Aukoti galima tiesiai ugniagesiams, įvairių organizacijų įsteigtiems fondams, aukos renkamos ir socialiniuose tinkluose, taip pat aukas renka ir Australijos Raudonasis Kryžius. 

Raudonasis Kryžius Lietuvoje taip pat sulaukė besikreipiančiųjų. 

Vykstant masiniams aukojimams policijos pareigūnai perspėja neprarasti budrumo. Situacija gali pasinaudoti ir piktavaliai. 

Pareigūnai siūlo kreiptis į kitas organizacijas, kurios daug metų tuo užsiima ir kurios pateikia informaciją, kur ir kaip panaudos jūsų pinigus. 

Bankai masinio pinigų pervedimo į Australiją nefiksuoja, kadangi fondai registruoti ne tik Australijoje, bet ir kitose šalyse. Dėl šios priežasties neįmanoma suskaičiuoti ir kokią sumą lietuviai jau paaukojo. 

Gaisrai Autsralijoje – gana įprastas reiškinys, tačiau tokių viską naikinančių liepsnų šalis dar nematė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Savo žmonėms aukokite, o ne kažkokiems australams. Jie už jus geriau gyvena ir taip.

pypenas

Įdomu,kiek buvo surinkta ir paaukota lėšų-kai nelaimė įvyko Alytaus padangų perdirbimo įmonėje,juk tai įvyko mūsų valstybėje,kiek prisidėjo australijos kontinento atstovai......??????????????????

ALGIS

PASAULYJE NĖRA TURTINGESNIŲ UŽ LIETUVIUS JIE IR UKRAINIEČIAMS PINIGUS RENKA , DOVANAI GINKLUS TIEKIA [ PASAKYTA PET TV] , IR AFRIKOS ŠALIS REMIA , DABAR JAU NUSIKRAUSTĖIKI AUSTRALIJOS , KURIOJE PATYS ŽMONĖS TYČIA PADEGINĖJA [RODĖPER TV], BET PATYS LIETUVIAI GYVENA ŽEMIAU SKURDO RIBOS .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS