A. Lukašenka lietuviams: neduok Dieve, jeigu sukelsite karą | kl.lt

A. LUKAŠENKA LIETUVIAMS: NEDUOK DIEVE, JEIGU SUKELSITE KARĄ

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį skelbdamas metinį pranešimą pagrasino, kad  Baltijos šalys praras valstybingumą, jeigu aštrėjanti įtampa tarp Vakarų šalių ir Rusijos bei jos sąjungininko Minsko peraugtų į karą.

„Neduok Dieve, jeigu sukelsite karą kartu su kitomis Baltijos valstybėmis. Tai reikš jūsų valstybingumo ir jūsų vystymosi galą“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pridūrė, kad kreipiasi ne vien į Baltijos šalių vyriausybes, bet ir jų žmones.

„Be JAV palaikymo Lenkija ir Lietuva visam laikui liks niūrus Europos užkampis“, – teigė Baltarusijos lyderis.

Maskva nemaloniai nustebino Vakarus, gruodį pateikusi dviejų sutarčių projektus Jungtinėms Valstijoms ir NATO. Pagal juos būtų sumažinta Vašingtono įtaka Rytų Europoje.

Reikalavimai pateikti Rusijai sutelkus maždaug 100 tūkst. karių prie sienos su Ukraina. Vakarai įspėja, kad tai gali būti didelio masto invazijos preliudija.

Tuo pat metu Rusija pasiuntė daug karių ir sunkiosios technikos į Baltarusiją, kaip skelbiama, dalyvauti pratybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (127)

Justina Ukmergė

Tai ukraienietes merkšes pasimkite iš Lietuvos karasv vyksta su ukarina meile be sienų kalytes pasimkite atgalios sušaudyti pirmose eilėse

Molis

Jis ta savo pirsta, kuriuo megsta grumoti, geriau susikistu sau i uzpakali. Plugo gabalas.

Suknistas tarakonas,

moralizuoja,prašikęs valstybę kremliaus tūzikui.Greitai bus nereikalingas skeltnagiams,gaus novičoko ir bus "garbingai" pakastas ,kur nors, prie šviesoforo,sankryžoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS