Lygiai prieš metus Kinija informavo PSO apie pirmąsias koronaviruso infekcijas | kl.lt

LYGIAI PRIEŠ METUS KINIJA INFORMAVO PSO APIE PIRMĄSIAS KORONAVIRUSO INFEKCIJAS

Ketvirtadienį sueina lygiai metai, kai Kinija informavo Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) apie pirmuosius koronaviruso infekcijos atvejus.

Kinijos tarnybos 2019 metų gruodžio 31-ąją informavo PSO biurą Pekine, kad užsikrėtę veikiausiai nauju virusu dešimtys žmonių milijoniniame Uhano mieste susirgo kvėpavimo takų liga. Sausio 7-ąją šiandien kaip Sars-CoV-2 žinomas virusas buvo izoliuotas, o sausio 12-ąją Kinija paskelbė jo genų seką.

Pirmieji užsikrėtimo atvejai, kuriuos vėliau PSO įvardijo kaip koronaviruso infekcijas, nustatyti 2019 metų gruodžio 8 dieną. Nuo tada virusas sparčiai plito. Iki šiol pasaulyje patvirtinta 82 mln. infekcijos atvejų, daugiau kaip 1,79 mln. užsikrėtusiųjų mirė.

Pandemija ir priemonės jai atremti visame pasaulyje neigiamai paveikė žmonų gyvenimą ir ekonomiką. Pati Kinija virusą suvaldė griežtomis priemonėmis buvo uždaryti ištisi miestai, vykdomi masiniai testavimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytojas

共产党人被诅咒把魔鬼带到某个地方!

Skaitytojas

共產黨人被詛咒把魔鬼帶到某個地方!

Skaitytojas

Ėda visokias padlas prakeikti kiniečių komunistai, užsikrečia ir užkrečia kitus niekuo dėtus žmones! Kad jus kur velnias nujotų, prakeikti komunistai!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS