M. Chodorkovskis: Vakarai kartoja tas pačias klaidas, kurias padarė su A. Hitleriu | kl.lt

M. CHODORKOVSKIS: VAKARAI KARTOJA TAS PAČIAS KLAIDAS, KURIAS PADARĖ SU A. HITLERIU

  • 0

Vakarų valstybių lyderiai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu daro tas pačias klaidas, kurias padarė jų pirmtakai su Adolfu Hitleriu, sakė buvęs Rusijos naftos magnatas ir Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis, skelbia CNN.

M. Chodorkovskis teigė įžvelgiantis paraleles tarp šiandieninės padėties Ukrainoje ir Antrojo pasaulinio karo pradžios.

„Vakarų lyderiai vis kartojo, kad bijo pabloginti A. Hitlerio padėtį ir nusprendė nerodyti jokio pasipriešinimo, nes galiausiai jis sustos“, – kalbėjo jis.

Pasak M. Chodorkovskio, pastaroji klaida kainavo šimtus milijonų žmonių gyvybių. Ta pati klaida daroma ir dabar –NATO nenori tiesiogiai įsitraukti į karą, nes tai gali paaštrinti konfliktą.

Dvidešimt devintoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Kaip rašo CNN, JAV pareigūnai teigė, kad Rusijos kariuomenė neturi maisto ir degalų, yra logistikos problemų. Esą yra ir tokių duomenų, kad kai kurie Rusijos kariai šąla, nes jiems trūksta tinkamos aprangos šaltam orui.

„Rusijos nepasirengimo lygis mane labai nustebino“, – neslėpė M. Chodorkovskis.

Paklaustas, ar Rusijos oligarchai nusipelnė Vakarų sankcijų, Kremliaus kritikas atsakė, kad oligarchai yra V. Putino įtakos instrumentai. Pamatyti, kas iš tikrųjų pakišo koją jų santykiams su Rusijos prezidentu, būtų galima tada, kai oligarchai jį pasmerktų ir pripažintų, kad V. Putinas yra karo nusikaltėlis.

„O jei taip neatsitiks, vadinasi, jie vis tiek priklauso nuo jo ir vis tiek yra pavojingi“, – akcentavo Kremliaus kritikas.

Gairės: karas Ukrainoje, Vakarų pozicija, Hitleris, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS