Madagaskare per spūstį stadione žuvo 13 žmonių, tarp jų – septyni vaikai | kl.lt

MADAGASKARE PER SPŪSTĮ STADIONE ŽUVO 13 ŽMONIŲ, TARP JŲ – SEPTYNI VAIKAI

  • 0

Per spūstį viename Madagaskaro sostinės Antananarivo stadione penktadienį žuvo mažiausiai 13 žmonių, įskaitant septynis vaikus, pranešė Raudonasis Kryžius ir vietos parlamento narė.

„Iki šiol turimais duomenimis, žuvo 13 žmonių ir 107 sužeisti“, – vietos radijo stočiai sakė opozicijai priklausanti parlamentarė Hanitra Razafimanantsoa (Hanitra Razafimanancoja).

Į nelaimės vietą atvykę Raudonojo Kryžiaus atstovai pridūrė: „Galutinio sąrašo dar neturime. Žuvo septyni nepilnamečiai.“

Indijos vandenyno valstybės premjeras Christianas Ntsay (Kristianas Ncajus) iš pradžių teigė, kad žuvusiųjų yra „dvylika, o sužeistųjų – apie 80“.

Spūstis susidarė prie įėjimo į „Barea“ stadioną, kur į Indijos vandenyno salų žaidynių atidarymo ceremoniją atvyko apie 50 tūkst. žiūrovų.

Tragedijos priežastis kol kas nežinoma, o Raudonasis Kryžius įspėjo, kad aukų skaičius gali padidėti.

„Prie įėjimo buvo daug žmonių, todėl kilo spūstis“, – naujienų agentūrai AFP sakė Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovas Antsa Mirado (Anca Miradas).

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs Madagaskaro prezidentas Andry Rajoelina (Andri Radželina) pakvietė tylos minute pagerbti žuvusiuosius.

„Įvyko tragiškas įvykis, nes buvo stumdymasis. Prie įėjimo buvo sužeistųjų ir žuvusiųjų“, – sakė jis per televiziją transliuotoje kalboje.

Televizijos transliuotuose reportažuose matyti, kaip apstulbę ir sukrėsti žmonės bando surasti savo batus tarp daiktų, pamestų per mirtiną spūstį.

Tuo tarpu socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukų iš stadiono, kuriose matyti žiūrovų pilnos tribūnos.

Tai ne pirmas kartas, kai Madagaskare žūsta žmonės stadione.

2019 metais „Barea“ stadione – didžiausiame saloje, kurioje gyvena apie 28 mln. žmonių – įvyko panaši nelaimė.

Per nacionalinės šventės proga surengtą koncertą žuvo mažiausiai 16 žmonių ir dar dešimtys buvo sužeisti. Tarp aukų buvo trys vaikai.

O 2016 metais tame pačiame stadione Nepriklausomybės dieną sprogus savadarbiam užtaisui, žuvo trys žmonės ir šimtas buvo sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS