Makabriškas radinys – 500 palaikų šiukšlių maišuose | kl.lt

MAKABRIŠKAS RADINYS – 500 PALAIKŲ ŠIUKŠLIŲ MAIŠUOSE

  • 6

Buenos Airių provincijos kultūriniu paveldu laikomose La Platos kapinėse surengtas auditas atskleidė itin nemalonių faktų apie šių milžiniškų istorinių kapinių tvarkymą.

„Gavome liūdnų naujienų, tikrai baisu, kai daugiau nei 500 palaikų buvo nepalaidoti ir palikti įvairiose patalpose“, – kalbėjo La Platos savivaldybės sekretorius Norberto Gomez.

Keturiuose dideliuose rūsiuose, esančiuose po kapinių koplyčiomis, inspektoriai rado gausybę karstų su palaikais ir tiesiog žmonių skeletų, sukištų į šiukšlių maišus.

Įtariama, kad dauguma šių palaikų išimti iš kolumbariumų nišų, siekiant atlaisvinti vietas naujiems palaidojimams.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Bet jie turėjo būti perlaidoti, o dabar bus sunku tai padaryti, nes tik nedaugelis turi nišų numerius ir mirusiųjų vardus.

„Ten buvo karstų su kūnais, o kitoje saugykloje – daugybė šiukšlių maišų su žmonių palaikais, tikriausiai išimtų iš kapų ar mauzoliejų. Todėl, vykdydami mero nurodymus, vakar pateikėme baudžiamąjį ieškinį“, – pasakojo Norberto Gomez.

Niūriausiai atrodė vandenyje mirkstantys karstai, nes prieš dešimtmetį garsiąsias La Platos kapines buvo užliejęs potvynis ir rūsiuose iki šiol telkšo vanduo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bratva

Kiek galite nesąmones rašyt, ir taip aišku žmonija žiauri, egoistiska, ir niekuo nepasikeitusi nuo senovės laikų!!!

Nebėr kantrybės

Laukiniai iškrypėliai.

p.Amerika

afrika ,dalis azijos laukiniu kraštas ,niekuo nuostabaus ,tik ,kodel europa juos prisiima ,kam ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS