Mariupolyje berniukas patyrė siaubą: sužalotas bombos slėpėsi su mama, kol ji mirė jo rankose | kl.lt

MARIUPOLYJE BERNIUKAS PATYRĖ SIAUBĄ: SUŽALOTAS BOMBOS SLĖPĖSI SU MAMA, KOL JI MIRĖ JO RANKOSE

  • 0

Dešimtmetis Ilja Matvienko iš Mariupolio nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios su mama Natalija liko slapstytis savo gimtajame mieste, gyveno rūsyje. Tačiau vieną dieną mamai su berniuku bėgant slėptis pas kaimynus, nuaidėjo Rusijos karių bombos sprogimas ir moteris patyrė galvos traumą, o vaikui buvo sužalota koja, feisbuke skelbia Kyjive esančios vaikų ligoninės „Okhmatdet“ gydytojai.

Mama Natalija, nors pati ir buvo sužeista, nusitempė sūnų į saugią vietą. Jiedu gulėjo apsikabinę. Deja, moteris mirė ant savo vaiko rankų. Kai mirusios moters kūnas buvo išneštas, po dienos Rusijos kariuomenė nusprendė priverstinai išvežti Ilja į okupuotą Novoazovską, o iš ten – į Donecką.

Berniuko močiutė Ukrainoje ieškojo visų įmanomų būdų, kaip susigrąžinti savo anūką iš okupantų gniaužtų. Ji greitai susitvarkė globos dokumentus ir kirto keturių šalių sienas, kad atgautų berniuką.

82-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Vaiko koja buvo sutraiškyta, tačiau „Okhmatdet“ vaikų ligoninės gydytojams pavyko ją išgelbėti, nors manyta, kad teks amputuoti. Laimė, Ilja galės vaikščioti. Kad tai kuo greičiau įvyktų, mažametis yra pasiryžęs dėti dideles pastangas.

Sėkminga operacija buvo atlikta per berniuko dešimtąjį gimtadienį. Močiutė šią dieną vadina antrąja anūko gimimo diena. Ilja pasveikinti atvyko ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir kiti svečiai. Tačiau iš berniuko akių iki šiol nedingsta liūdesys. Tai ką teko išgyventi šiam vaikui, sunku ir įsivaizduoti.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, sužalotas berniukas, Mariupolis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS