Mariupolio meras: nepavyksta užmegzti ryšio su „Azovstal“ esančiais Ukrainos gynėjais | kl.lt

MARIUPOLIO MERAS: NEPAVYKSTA UŽMEGZTI RYŠIO SU „AZOVSTAL“ ESANČIAIS UKRAINOS GYNĖJAIS

Trečiadienį pranešta, kad nepavyksta užmegzti ryšio su Ukrainos gynėjais, esančiais „Azovstal“ plieno gamykloje. Vis dar nežinoma, kas ten šiuo metu vyksta, skelbia „Ukrinform“.

Žinia apie tai pasidalijo Mariupolio meras Vadymas Boičenka.

„Deja, ryšys su vaikinais šiandien nutrūko. Todėl negalime suprasti, kas vyksta – ar jie saugūs, ar ne. Vakar bendravau, bet šiandien, deja, nieko negaliu pasakyti. Meldžiamės už juos ir dėkojame už šiandien padarytą žygdarbį, jie yra drąsūs ir labai didvyriški Mariupolio gynėjai“, – sakė meras.

Jis teigė, kad „Azovstal“ teritorijoje kasdien vyksta sunkios kautynės.

 

„Labai sunku, nes čia kariaujama su sunkiąja artilerija, tankais, lėktuvais, priplaukę ir laivai. Yra ir vietinių gyventojų“, – pridūrė V. Boičenka.

Tuo metu Kremlius trečiadienį paneigė, kad Rusija šturmuoja „Azovstal“ Mariupolyje, nors išvakarėse rusų kariuomenė pranešė, kad pasitelkdama artileriją ir lėktuvus ji apšaudo šią gamyklą.

Ukrainos kariuomenė antradienį sakė, kad Rusijos pajėgos pradėjo apsiaustos gamyklos „Azovstal“ puolimą, iš tunelių jos teritorijoje evakavus maždaug 100 civilių.

Strateginę reikšmę turintis Mariupolis yra tarp labiausiai nuniokotų Ukrainos miestų; Rusijos pajėgos šį uostamiestį yra apgulusios kelias savaites.

Gairės: karas Ukrainoje, kautynės, Azovstal
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS