Maskva: Ukrainos kariams apšaudžius Donecką žuvo 6 žmonės | kl.lt

MASKVA: UKRAINOS KARIAMS APŠAUDŽIUS DONECKĄ ŽUVO 6 ŽMONĖS

  • 0

Ukrainos kariams apšaudžius Maskvos okupuotą Donecką žuvo šeši žmonės, antradienį socialiniuose tinkluose pareiškė okupacinės valdžios paskirtas meras.

Rytų Ukrainoje esantį Donecką nuo 2014 metų kontroliuoja Rusijos pajėgos, o pareigūnai nuolat kaltina Kyjivą dėl mirtinų išpuolių mieste, tačiau šių teiginių neįmanoma nepriklausomai patikrinti.

„Žuvo šeši žmonės ir 11 buvo sužeista. Visiems sužeistiesiems teikiama medicininė pagalba“, – socialiniuose tinkluose pranešė Rusijos paskirtas Donecko lyderis Denisas Pušilinas.

Jis teigė, kad Ukrainos pajėgos paleido Jungtinių Valstijų pernai patiektas ilgojo nuotolio raketas, kurios pataikė į civilinę infrastruktūrą ir valstybinius pastatus.

Kremliaus paskirtas Donecko miesto meras anksčiau sakė, kad buvo smogta pastatui, susijusiam su Darbo ir socialinės apsaugos tarnyba, ir dėl to žuvo šeši žmonės.

Rusijos okupacinė valdžia paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip gelbėjimo tarnybos dirba prie pastato, kurio stogas įgriuvo.

Kremlius teigia pernai aneksavęs pramoninę Donecko ir dar tris Ukrainos sritis, kurių Maskvos pajėgos visiškai nekontroliuoja.

Gairės: karas Ukrainoje, Aleksejus Kulemzinas, žuvo 6 žmonės, Ukrainos kariai, Doneckas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS