Maskvoje nusileido apie variklių valdymo sistemos gedimą pranešęs „Boeing 777“ | kl.lt

MASKVOJE NUSILEIDO APIE VARIKLIŲ VALDYMO SISTEMOS GEDIMĄ PRANEŠĘS „BOEING 777“

Krovininis laineris „Boeing 777“ penktadienį avariniu būdu nusileido viename Maskvos oro uoste, prieš tai pranešęs apie variklio valdymo sistemos sutrikimą, pranešė šį lėktuvą valdanti oro bendrovė.

Šis incidentas praėjus mažiau kaip savaitei po kitos modifikacijos keleivinio „Boeing 777“ avarijos Jungtinėse Valstijose, kai nulūžus dviem variklio turbinos mentėms ant Denverio priemiesčių pažiro stambių nuolaužų, nors žmonės tąsyk nenukentėjo.

„Per 4520-ąjį krovinių gabenimo reisą iš Honkongo į Madridą buvo aptiktas netinkamas vieno variklio valdymo jutiklio veikimas“, – naujienų agentūros AFP gautame pranešime nurodė oro bendrovė „Rossija“. Ten pat sakoma, kad „įgula nusprendė atlikti avarinį nusileidimą Maskvoje“.

Skrydžių stebėsenos tinklalapiai patvirtino, kad Šeremetjevo oro uoste nusileidęs orlaivis yra „Boeing 777“.

„Rossija“ nurodė, kad lėktuvas, kuriuo taip pat skrido keleivių, Šeremetjevo oro uoste nusileido sklandžiai ir kad jokie žmonės nenukentėjo. Planuojama, kad po kelių valandų laineris tęs skrydį į Madridą.

Keliomis dienomis anksčiau „Boeing“ patvirtino, kad dešimtims 777-ojo modelio lėktuvų visame pasaulyje buvo uždrausta skraidyti, kol bus išsiaiškinta, kodėl praeitą šeštadienį oro bendrovės „United Airlines“ keleivinio lainerio vienas iš variklių užsiliepsnojo ir pažėrė nuolaužų ant gyvenamųjų rajonų.

„Rossija“ vėliau penktadienį sakė AFP, kad Maskvoje neplanuotai nusileidusio „Boeing 777“ varikliai yra kitokio modelio, negu praeitą savaitę ištikto avarijos Kolorade lėktuvo.

„United Airlines“ lainerio variklio gedimas buvo naujas smūgis į keblią padėtį patekusiai JAV aviacijos milžinei, anksčiau priverstai sustabdyti lėktuvų „Boeing 737 MAX“ skrydžius po dviejų pražūtingų katastrofų.

Šiuolaikinių lainerių variklių gedimai yra nereti, o dauguma orlaivių gali kelias valandas skristi veikiant tik vienam varikliui.

Avariją Denveryje tiriantys ekspertai sakė, kad tuojau po pakilimo viena variklio turbinos mentė nulūžo, veikiausiai paveikta metalo nuovargio. Atitrūkusi mentė nulaužė dar vieną iš jų, o pasklidusios nuolaužos nuplėšė variklio gaubtą, kurio dalys krito ant Denverio priemiesčio. Vis dėlto pilotai sugebėjo saugiai nutupdyti lainerį Denveryje, o žmonės per šį incidentą nenukentėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS