Maskvoje nuteisti žinomo verslininko iš Lietuvos žudikai | kl.lt

MASKVOJE NUTEISTI ŽINOMO VERSLININKO IŠ LIETUVOS ŽUDIKAI

  • 12

Maskvoje nuteisti buvusio sovietų agento Izraelyje, verslininko Šabtajaus Kalmanovičiaus, nužudymu kaltinami asmenys, rašo svoboda.org.

Jis buvo nušautas automobilyje, į kurį 2009 metais skriejo 24 kulkos. Trys Ingušijos gyventojai, įvykdę nusikaltimą, griežto režimo kolonijoje  kalės nuo 18 iki 22 metų.

Bagaudinas Kostojevas – 22 metus, Batyras Tumgojevas – 18 metų ir Ali Belkhorojevas – 20 metų. Kas šį nusikaltimą užsakė ir koks buvo jo motyvas, nustatyti nepavyko.

Kaunietis Š. Kalmanovičius 1971 metais emigravo į Izraelį. Ten užsiėmė deimantų prekyba Afrikos šalyse bei dirbo Izraelio vyriausybėje.

1987 metais Š. Kalmanovičius buvo nuteistas už šnipinėjimą SSRS. Teismas nusprendė, kad jis drbo KGB mažiausiai septyniolika metų. 1993 metais vyras išėjo į laisvę.

Rusijoje lietuvis ėmėsi verslo – kartu su muzikantu Iosifu Kobzonu, kurį JAV valdžia įtarė turint ryšius su organizuotu nusikalstamumu, turėjo „Nike“ ir „Puma“ sporto įrangos parduotuvių tinklą. Taip pat vaistinių tinklą ir buvo drabužių bei papuošalų prekių ženklų „Chanel“ bei „Cartier“ platintojas.

Š. Kalmanovičius garsėjo kaip sporto verslininkas – priklausė ir vadovavo vyrų bei moterų krepšinio klubams, vertėsi verslais, susijusiais su statybomis ir bankininkyste. Jis buvo pažįstamas su Vladimiru Putinu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pastebejimas

verslininkas, ogi todel,kad verslas....buvo su daug asmenu is valdzios, na ir krepsinis,saboniai ir tttt. kaip gi rasys ,kad mafija,kaip tada gausis, ..valdzia palaike rysius su rusu mafia...

Keista...

Pasaulije buvo zinomas kaip banditas,o Lietuvoje - "respektabilus verslininkas"!

bukuti „ir“

Teisė jį Izraelyje ir ten pat jis sėdėjo kalėjime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS