Maskvos remiamos Chersono administracijos pareigūnas sunkiai sužeistas per išpuolį | kl.lt

MASKVOS REMIAMOS CHERSONO ADMINISTRACIJOS PAREIGŪNAS SUNKIAI SUŽEISTAS PER IŠPUOLĮ

Rusijos primestos okupacinės administracijos Ukrainos pietinėje Chersono srityje vienas iš pareigūnų šeštadienį buvo sunkiai sužeistas per pasikėsinimą jį nužudyti, pranešė Maskvos remiama vietos valdžia.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo neįvardytą pareigūną Chersone, sakiusį, kad buvo užpultas Kachovkos rajono, esančio maždaug už 80 km į rytus nuo Chersono miesto, administracijos vadovo pavaduotojas.

„Vitalijus Huras tapo pasikėsinimo jo namuose taikiniu. Jis gydomas ligoninėje dėl kelių šautinių žaizdų. Jo būklė kritinė“, – sakė šaltinis, bet daugiau detalių nepateikė.

Svarbias bylas tiriantis Rusijos tyrimų komitetas per platformą „Telegram“ patvirtino, kad buvo „pasikėsinta nužudyti“ V. Hurą.

Per kelis pastaruosius mėnesius buvo pranešta apie keletą mėginimų nužudyti prorusiškų administracijų pareigūnus Ukrainos srityse, okupuotose Rusijos pajėgų nuo invazijos pradžios vasario gale.

Tuo metu Chersono miesto okupacinė administracija penktadienį vakare nurodė, kad jos vadovas Voladymyras Saldo buvo išvežtas gydyti į Maskvą.

66 metų V. Saldo anksčiau per „Telegram“ parašė, kad jam pasireiškė koronavirusinės infekcijos komplikacijos.

Šis Maskvos remiamas ukrainiečių politikas anksčiau dirbo Chersono meru ir buvo Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas.

Rusija pastaraisiais mėnesiais užėmė didžiąją dalį Chersono srities ir dalį kaimyninės Zaporižios srities. Šiame regione okupacinė valdžia pradėjo įvedinėti atsiskaitymus rubliais ir dalyti Rusijos pasus.

Ukrainos kariuomenė, pradėjusi kontrpuolimą, sugebėjo atkovoti kai kurias teritorijas Chersono srityje, bet dar neprasiveržė per Rusijos gynybą, kad pasiektų Chersono miestą.

164-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: Vitalijus Huras, karas Ukrainoje, Chersonas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS