Atsakomybę už išpuolį Melburne prisiėmė „Islamo valstybė“ | kl.lt

ATSAKOMYBĘ UŽ IŠPUOLĮ MELBURNE PRISIĖMĖ „ISLAMO VALSTYBĖ“

  • 3

Melburno policija penktadienį paskelbė, kad išpuolį, kai miesto centriniame verslo rajone buvo mirtinai subadytas vienas žmogus, o dar du asmenys buvo sužeisti, tiria kaip teroristinį incidentą.

Pasak pareigūnų, įtariamasis buvo somaliečių kilmės. Jis jau buvo žinomas žvalgybai.

„Dabar laikome tai terorizmo atveju“, – sakė Viktorijos policijos vyriausiasis komisaras Grahamas Ashtonas (Gremas Eštonas). Pasak jo, įtariamasis „mums buvo žinomas“, o vyro automobilis buvo prikimštas dujų balionų.

Viktorijos valstijos policija kiek anksčiau informavo, kad pareigūnams iš pradžių buvo pranešta apie miesto centre liepsnojantį automobilį. Pranešimas apie įvykį buvo gautas 16 val. 20 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku, baigiantis darbo dienai. Vis dėlto į incidento vietą atvykę pareigūnai pamatė, kad buvo subadyti keli praeiviai.

Vietos žiniasklaida parodė prieš pareigūnus peiliu besišvaistantį stambų vyrą, dėvėjusį tamsios spalvos tuniką. Šalia tebeliepsnojo pikapas. Policininkai mažiausiai minutę bandė sulaikyti įtariamąjį nepanaudodami ginklo, tačiau vyras nenusiramino.

Netrukus įtariamąjį pašovė vienas pareigūnas.

„Įvykio vietoje buvo areštuotas vyras. Jis kritinės būklės lydimas policijos pareigūnų nugabentas į ligoninę“, – nurodė policijos inspektorius Davidas Claytonas (Deividas Kleitonas).

Jis sakė, kad vienas žmogus mirė įvykio vietoje, o dar du žmonės buvo nugabenti į ligoninę.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė IS

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) penktadienį prisiėmė atsakomybę už Melburno mieste surengtą ataką.

„Operacijos vykdytojas (...) Melburne (...) buvo „Islamo valstybės“ kovotojas, jis įvykdė operaciją,.. taikydamasis į (su IS kovojančios) koalicijos (šalių) piliečius“, – sakoma propagandos agentūros „Amaq“ pranešime, kuriame cituojamas džihadistų saugumo šaltinis.

GALERIJA

  • Atsakomybę už išpuolį Melburne prisiėmė „Islamo valstybė“
  • Atsakomybę už išpuolį Melburne prisiėmė „Islamo valstybė“
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o?

kodel arabai taip nekencia zydu? o todel kad jie neturi A b tai kovoja kas kaip ismano nes visas blogis tai jav /demokratija/ su globaline agresija kur pacioje salyje neapsieinama be zudymu nes nera morales kuri kapitalizmo isdresiruota kaip agresyvus suo neveltui ir generolus vadina pasiutusiais sunimis nes jie ir pilietybes neturi tai misinys ivairiu tautybiu europos pabegusio kriminalo kurio generolai nori valdyt planeta....

Kirvis

Prakeiktus arabus ir i juos panasius vyti is vietu, kur gyvena krikscionys.

as

Jis jau buvo zinomas policijoje, tik dar palaukem kol paskers ka nors..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS