Milžiniškas aukų skaičius: Italijoje koronavirusas pasiglemžė dar 651 gyvybę | kl.lt

MILŽINIŠKAS AUKŲ SKAIČIUS: ITALIJOJE KORONAVIRUSAS PASIGLEMŽĖ DAR 651 GYVYBĘ

Italijoje naujojo koronaviruso pandemijos aukų skaičius sekmadienį priartėjo prie 5,5 tūkst., šaliai pranešus apie dar 651 paciento mirtį.

Vėliausias paros aukų skaičius yra mažesnis už šeštadienio rekordą, kai mirė 793 žmonės, bet yra antras didžiausias, užregistruotas per mėnesį Italijoje besitęsiančią krizę.

Naujų patvirtintų užsikrėtimo atvejų padaugėjo 10,4 proc. iki 59 138.

Nuo protrūkio pradžios Italijoje mirė 5 476 žmonės, kuriems buvo diagnozuota koronaviruso infekcija COVID-19.

„Šiandien paskelbti skaičiai yra mažesni už vakarykščius“, – žurnalistams sakė civilinės saugos tarnybos vadovas Angelo Borrelli (Andželas Borelis).

„Tikiuosi – ir mes visi tikimės – kad šiuos skaičius įstengsime atlaikyti ateinančiomis dienomis. Tačiau rankų nenuleiskite“, – pridūrė jis.

Sekmadienio statistika leidžia manyti, kad griežtos karantino priemonės, nuo kovo 8 dienos įvestos šiauriniame krizės epicentre netoli Milano, galbūt pradeda pasiteisinti.

Lombardijos regionas, kuriam priklauso ir Milanas, sekmadienį pranešė 30,4 proc. mažiau patvirtintų naujų užsikrėtimo atvejų, palyginus su ankstesne para.

Šiame regione užregistruota apie du trečdaliai visų mirtinų Italijos COVID-19 atvejų.

Mirusieji Lombardijoje, turinčioje 10 mln. gyventojų, sudarė 55,5 proc. visų COVID-19 pacientų, apie kurių mirtį buvo paskelbta sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS