Ministras: per ginkluotą užpuolimą italų bažnyčioje Stambule žuvo vienas žmogus | kl.lt

MINISTRAS: PER GINKLUOTĄ UŽPUOLIMĄ ITALŲ BAŽNYČIOJE STAMBULE ŽUVO VIENAS ŽMOGUS

  • 4

Užpuolikai sekmadienį per religinę ceremoniją Stambule surengė ginkluotą išpuolį italų bažnyčioje, vienas žmogus žuvo, pranešė Turkijos vidaus reikalų ministras. Manoma, tai galėjo būti pasikėsinimas nužudyti konkretų asmenį.

Išpuolį apie 11 val. 40 min. vietos (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku Švč. Mergelės Marijos bažnyčioje Stambulo Sarijero rajone įvykdė du kaukėti vyrai, socialiniuose tinkluose teigė Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja).

Turkijos pareigūnai teigė, kad išpuolis panašus į tikslinį išpuolį prieš vieną asmenį, o ne prieš Katalikų bažnyčią.

Ministras sakė, kad asmuo, įvardytas tik kaip C.T., kuris buvo tarp sekmadienio pamaldų dalyvių, tapo šaunamojo ginklo atakos taikiniu ir žuvo.

Anot ministro, pradėtas tyrimas siekiant surasti užpuolikus, kurie po šaudymo pabėgo iš įvykio vietos.

Vietos pareigūnai sakė, kad mišiose dalyvavo apie 40 žmonių.

„Griežtai smerkiame šį bjaurų išpuolį“, – teigė A. Yerlikaya.

Turkijos valdančiosios AKP partijos atstovas spaudai Omeras Celikas (Emeras Čelikas) sakė, kad užpuolikai per mišias taikėsi į vieną pilietį.

Tie, kurie kelia grėsmę mūsų piliečių taikai ir saugumui, niekada nepasieks savo tikslų.

„Mūsų saugumo pajėgos atlieka plataus masto tyrimą, – teigė jis. – Tie, kurie kelia grėsmę mūsų piliečių taikai ir saugumui, niekada nepasieks savo tikslų.“

Stambulo gubernatorius Davutas Gulas (Davutas Giulas) įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad sužeistųjų nėra.

Išpuolio motyvas taip pat lieka neaiškus.

Popiežius Pranciškus išreiškė paramą šiai Stambulo katalikų bažnyčiai.

„Išreiškiu savo artumą Stambulo Šventosios Marijos Draperis bažnyčios bendruomenei“, – sakė argentinietis popiežius, baigdamas savaitinę Viešpaties Angelo maldą Vatikano Šventojo Petro aikštėje.

Italijos užsienio reikalų ministras pasmerkė Stambule įvykdytą ginkluotą išpuolį.

Antonio Tajani (Antonijus Tajanis) pareiškė, kad reiškia „užuojautą ir griežtą pasmerkimą“ dėl šio išpuolio, ir parėmė Turkijos pareigūnus, kad jie surastų žudikus.

Turkų prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pareiškė užuojautą dėl išpuolio ir teigė, kad buvo imtasi būtinų priemonių žudikams surasti, pranešė jo biuras.

R. T. Erdoganas, kuris telefonu kalbėjosi su vietos pareigūnais ir italų bažnyčios kunigu, sakė, kad „imamasi būtinų priemonių kuo greičiau sučiupti nusikaltėlius“.

Praėjusių metų gruodį Turkijos saugumo pajėgos sulaikė 32 įtariamuosius dėl įtariamų ryšių su „Islamo valstybės“ (IS) džihadistais, kurie planavo išpuolius prieš bažnyčias ir sinagogas bei Irako ambasadą.

IS ekstremistai Turkijos teritorijoje įvykdė ne vieną išpuolį, įskaitant 2017 metų Stambule įvykdytą išpuolį prieš naktinį klubą, per kurį žuvo 39 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Skalpelis

Ar jau nupjovė galvas tiems dviem laukiniams barzdyloms?

Anonimas

musulmonas yra toks pat gyvulys ar stambule ar afrikos medžiuose.

Anonimas

ZYDOkatalikai yra arabu zudikai todel ir zydokatalikus butina zudyti.. Net Biblijoje parasyta : ,,Akis uz aki, dantis uz danti,, Laisve ir nepriklausomybe Palestinai. Allach Agbar.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS