Ministras: Ukrainos lėktuvas buvo numuštas Iranui bijant dėl JAV naikintuvų atakos | kl.lt

MINISTRAS: UKRAINOS LĖKTUVAS BUVO NUMUŠTAS IRANUI BIJANT DĖL JAV NAIKINTUVŲ ATAKOS

Maskva, sausio 17 d. (ELTA). Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Iranas Ukrainos oro linijų lėktuvą numušė būtent tuo metu, kai šalies kariuomenėje buvo kilusi baimė dėl galimai artėjančių amerikiečių naikintuvų F-35, praneša „Reuters“.

„Tuo metu netoli Irano pasienio ore buvo mažiausiai šeši F-35 naikintuvai. Ši informacija dar turi būti patvirtinta, bet noriu pabrėžti įtampą, kuri visada lydi panašias situacijas“, – sakė S. Lavrovas.

Iranui numušus Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvą, kuriuo skrido 176 žmonės, šalyje kilo krizė, o tūkstančiai iraniečių išėjo į gatves protestuoti, kai kariuomenė pripažino netyčia numušusi lėktuvą.

Kalbėdamas kasmetinėje spaudos konferencijoje Maskvoje, S. Lavrovas pavadino šią katastrofą žmogaus klaida ir tikino nebandantis sumažinti Irano atsakomybės už šį įvykį.

Vis dėlto, tvirtino ministras, svarbu suprasti kontekstą ir tai, kad nelaimė įvyko praėjus vos kelioms valandoms po Irano raketų paleidimo į JAV naudojamas Irako bazes, kai Irano kariuomenė laukė kokio nors Jungtinių Valstijų kariuomenės atsako.

„Turime informacijos, kad iraniečiai tikėjosi dar vienos Jungtinių Valstijų atakos po raketų paleidimo, tačiau Teheranas nežinojo, kokia gali būti ta ataka“, – teigė S. Lavrovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Arkliasnukiui: teisingai. Jie iš toli paleido raketas ir numušė. Dabar viską verčia ant Irano. Įprasta jankių ir žydų taktika. Ne pirmas kartas.

S

Boeing 737 atsakiklis radaru yra valdomas nuotoliniu budu, gal reiktu ieskoti ,,kaltininka,, kuris isjunge...?

Tas arklio snukis

Irano ir kacapijos gynėjams pasakysiu, USA naikintuvams nebūtina taip arti priskristi prie taikinio,radaras visada rodo greitį,greiti aukštį kursą!!! aukšti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS