Minske per studentų konferenciją sulaikyta daugiau kaip 20 žmonių | kl.lt

MINSKE PER STUDENTŲ KONFERENCIJĄ SULAIKYTA DAUGIAU KAIP 20 ŽMONIŲ

Minske daugiau kaip 20 žmonių buvo sulaikyti penktadienį per Studentų susivienijimų lygos steigiamąją konferenciją, pranešė žmogaus teisių gynimo centras „Viasna“.

Pasak „Viasna“, grupė nežinomų kaukėtų asmenų apie 18 val. vietos (19.30 val. Lietuvos laiku) įsiveržė į renginį, vykusį verslo klube „Imaguru“. Vėliausiais duomenimis, buvo sulaikyti 26 asmenys.

Be to, Baltarusijos žurnalistų asociacija (BAŽ) per susirašinėjimo platformą „Telegram“ pranešė, kad per konferenciją taip pat buvo sulaikytas žurnalistas Arciomas Liava.

Kaip pranešama, tarp konferencijos dalyvių buvo opozicinės Koordinacinės tarybos nariai Andrejus Jahoravas ir Vitalis Rymašeuskis.

Koordinacinė taryba per „Telegram“ parašė, kad A. Jahoravas buvo nuvežtas į areštinę.

Baltarusijoje jau kelis mėnesius tęsiasi masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.

Minsko režimas ėmė malšinti tas demonstracijas, panaudodami gumines kulkas, ašarines dujas ir vandens patrankas. Šie saugumo pajėgų veiksmai pareikalavo kelių žmonių gyvybių. Tūkstančiai žmonių atsidūrė už grotų, o dar šimtai teigia, jog buvo kankinami sulaikymo vietose.

Europos Sąjunga pasmerkė susidorojimą su protestuotojais ir paskelbė sankcijų A. Lukašenkai bei jo sąjungininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

BALTARUSIJA - NE UKRAINA

Lukašenka laiku ir vietoje užkirto kelią Baltarusijoje padaryti antrą Maidaną. Neabejoju, kad toje studentų "konferencijoje" nebuvo betvarkių organizatorių. Jiems, kai ir Cichanovskajai - vietos kalėjime paruoštos.

Anonimas

Mums tai NEIDOMU. Idomiau kaip Amerikoje negrai zudo baltuosius o Bidono fasistai juokiasi. Arba kaip Ispanijoje Katalonijos patriotus kisa i kalejimus ant 15 metu. Arba Prancuzijoje protestuotojus saudo gatvese. Arba kaip Berlyne prie Bundestago policija nuodija zmones dujomis ir dauzo lazdomis. Labai idomu kaip demokratijos tyciojasi is savo zmoniu. NEIDOMU kaip Minsko ir Kremliaus diktatoriai svelniai teroristus ant rankuciu nesioja.

Kęstas

Mūsų visų laukia kova už ukrainiečių ir baltarusių, gyvenančių Lietuvoje, teises? Nemokėdami šiuolaikiškai verslauti, prisivežame pačios pigiausios, nekvalifikuotos, negabios, darbo jėgos iš Ukrainos or Baltarusijos. Ar tai veda į Maidanus Vilniuje, nes kartu pagal naują madą keičiame ir jų, ir mūsų ideologiją? "Pavyzdžiui, Prancūzijoje ponas Gauchetas su nerimu tyrinėjo lėtą demokratinių principų išstūmimą pagal labai skirtingus žmogaus teisių principus. "Sistemos akmuo ", - perspėjo jis 2007 m., "nebėra valstybės suverenitetas, ne žmonių, bet individo suverenitetas, galiausiai apibrėžtas galimybe panaikinti kolektyvinę valdžią“. Žmogaus teisės, kurias dažnai nustato teismai ar centralizuotos administracinės institucijos, gali prieštarauti demokratijai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS