Mirė per autoavariją sužalotas Kremliaus kritikas | kl.lt

MIRĖ PER AUTOAVARIJĄ SUŽALOTAS KREMLIAUS KRITIKAS

Mirė rusų poetas ir Kremliaus kritikas Levas Rubinšteinas. 76-erių disidentas mirė sekmadienį, praėjus šešioms dienoms po to, kai jį Maskvoje partrenkė ir sunkiai sužalojo automobilis, savo tinklaraštyje portale „Live Journal“ pranešė jo duktė Marija Rubinštein.

L. Rubinšteinas sausio 8 d. buvo partrenktas automobilio, kai ėjo per gatvę sostinėje, jis kritinės būklės buvo išgabentas į ligoninę.

Maskvos eismo priežiūros tarnybos duomenimis, automobilio vairuotojas, kuris yra padaręs jau ne vieną kelių eismo pažeidimą, prie pažymėtos perėjos nesulėtino greičio.

1947 m. Maskvoje gimęs L. Rubinšteinas pagal išsilavinimą buvo bibliotekininkas ir vienas žinomiausių sovietų pogrindžio literatūros aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose veikėjų.

L. Rubinšteinas buvo laikomas vienu iš Maskvos konceptualistų judėjimo, kuris atmetė socialistinį realizmą ir iš jo šaipėsi, įkūrėjų. Jis su savo „kartotekos poezija“ sukūrė savo žanrą, apjungusi teatrą ir poeziją: poetas scenoje skaitė trumpus sakinius, surašytus ant kartotekos kortelių.

Po Sovietų Sąjungos žlugimo L. Rubinšteinas Rusijoje tapo vis labiau žinomas. Jo kūrinius leido garsios leidyklos, jie buvo verčiami į užsienio kalbas. L. Rubinšteinas, be to, dirbo žurnalistu.

L. Rubinšteinas niekada neslėpė, kad nepritaria Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Jis dalyvavo opozicijos demonstracijose ir kritikavo priespaudą bei žmogaus teisių pažeidinėjimą. 2022 m. kovą jis kartu su kitais Rusijos rašytojais pasirašė atvirą laišką, kuriame Rusijos invazija į Ukrainą buvo pavadinta „nusikalstamu karu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

juozas

cia labai didis zmogus. amzina atilsi jam

Na

.matyt rusų kgb zmogų ir nuzude

Ir kas čia "nuostabaus"?

Pateko į auto avarija ir mirė...Pasaulyje tokių įvykių milijonai. Geriau pasidomėkite - kiek, be jokio teismo, Amerikos teroristai kalina Gvantanamo kalėjime...Kaip žudomi žmonės kitose valstybėse, kur tik pasirodo JAV banditai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS