Mokslininkai: Europoje – didžiausia istorijoje paukščių gripo epidemija | kl.lt

MOKSLININKAI: EUROPOJE – DIDŽIAUSIA ISTORIJOJE PAUKŠČIŲ GRIPO EPIDEMIJA

Vokietijos vyriausybės tyrimų instituto duomenimis, Europa šiuo metu išgyvena didžiausią visų laikų paukščių gripo protrūkį.

„Šiuo metu Vokietijoje ir Europoje išgyvename didžiausią paukščių gripo epidemiją“, – dpa sakė Friedricho Loefflerio institutas (FLI), Vokietijos federalinis gyvūnų sveikatos tyrimų institutas.

Pasak instituto, kasdien nustatomi nauji atvejai ir suserga ne tik laukiniai paukščiai.

„Pabaigos nematyti – kenčia šalys nuo Suomijos iki Farerų salų ir Airijos, nuo Rusijos iki Portugalijos“, – teigia mokslininkai. Atvejų taip pat aptikta Kanadoje, Indijoje ir Rytų Azijoje.

Vien Vokietijoje nuo spalio pradžios iki gruodžio 29 dienos užregistruoti 394 laukinių paukščių, įskaitant antis, žąsis, gulbes ir žuvėdras, užsikrėtimo atvejai. Atvejai buvo nustatyti daugiausia jūros pakrantėje.

FLI taip pat užfiksavo 46 infekcijas Vokietijos paukštynuose.

Per tą patį laikotarpį visoje Europoje FLI surinkti duomenys rodo 675 laukinių paukščių ir 534 naminių paukščių infekcijas.

Šiais metais taip pat užfiksuota papildomų ligos atvejų tarp žinduolių, pavyzdžiui, tarp raudonųjų lapių Nyderlanduose ir Suomijoje, pilkųjų ruonių Švedijoje, paprastųjų ruonių Vokietijoje ir ūdrų Suomijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ogi

nuodija populiacija o krenta pauksciai o siuos sarlatanus /mokslininkus/ inkvizicijai ant lauzo===

Nuomonė

Gripas atėjo, gripas ir praeis. Nereikia čia tik triesti dėl to.

Anonimas

tur but musu medziotojai zverzudiai neturi jau ka medzioti tai sugalvojo kad gripas tai saudys gulbes ir kt pauksciu alkasai turi kuo nors uzsiimti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS