Naujausi duomenys: kaip su koronavirusu tvarkosi kaimyninės šalys? | kl.lt

NAUJAUSI DUOMENYS: KAIP SU KORONAVIRUSU TVARKOSI KAIMYNINĖS ŠALYS?

Estijoje per praėjusią parą atlikus 4 968 testus nustatyti 487 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė dešimt anksčiau užsikrėtusių pacientų. Tuo tarpu Latvijoje per praėjusią parą nustatyta 910 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, taip pat mirė 21 anksčiau užsikrėtęs pacientas, praneša šalių sveikatos apsaugos tarnybos.

Estija

Ankstesnę dieną Estijoje buvo skelbta apie 490 naujų COVID-19 atvejų ir keturių pacientų mirtį.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 534,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Šeštadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomas 391 COVID-19 pacientas, iš jų 45 – intensyviosios terapijos skyriuose. Dirbtinis plaučių ventiliavimas buvo reikalingas 29 ligoniams.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje koronavirusinė infekcija nustatyta 40 184 žmonėms, iš jų 368 mirė, 29 747 pasveiko.

Šalyje nuo pandeminio koronaviruso paskiepyti 25 704 žmonės, iš jų 2 400 suleistos abi vakcinos dozės.

Latvija

Penktadienį Latvijoje buvo skelbta apie 876 naujus COVID-19 atvejus ir 19 mirusių pacientų.

Naujausiomis koronaviruso pandemijos aukomis tapo 55–95 metų amžiaus asmenys.

Nuo pandemijos pradžios Latvijoje patvirtinti 60 496 COVID-19 atvejai ir mirė 1 097 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Sergamumas COVID-19 per pastarųjų dviejų savaičių laikotarpį Estijoje siekia 605,13 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Lenkijoje daugiau

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 6 322 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, taip pat mirė 346 anksčiau užsikrėtę pacientai, visuomeninis radijas šeštadienį citavo šalies sveikatos apsaugos tarnybų informaciją.

Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 6 640 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 346 mirusius pacientus.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinti 1 470 879 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 35 253 užsikrėtę žmonės mirė.

Ministerija šeštadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 14 528 COVID-19 pacientai, iš kurių 1 477 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 222 782 žmonės, nurodė ministerija.

Šalyje iš viso paskiepyti 684 277 žmonės, kol kas dauguma jų gavo tik pirmąją iš dviejų būtinų vakcinos dozių, rodo pareigūnų šeštadienį paskelbti duomenys.

Ketvirtadienį viena šalies laboratorija pranešė pirmąkart Lenkijoje aptikusi vadinamosios „britiškosios“ viruso atmainos atvejį.

Vienam pacientui iš pietinės Mažosios Lenkijos vaivadijos buvo nustatytas užsikrėtimas naujos atmainos koronavirusu, neseniai atrastu Jungtinėje Karalystėje ir laikomu užkrečiamesniu negu anksčiau plitusios padermės. Tai patvirtino laboratorija „genXone“.

Ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Wojciechas Andrusiewiczius (Voicekas Andrusevičius) nurodė, kad kitą savaitę visoje šalyje prasidės tyrimas vadinamosios „britiškosios“ viruso atmainos paplitimo mastui nustatyti ir įvertinti jo potencialią įtaką sveikatai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Estijoje

Dirba visos parduotuvės, kirpyklos, teatrai; per kalėdinį laikotarpį sustabdyti, dabar vėl dirba restoranai, kaukės privalomos tik kai kur. Ir estų ekonomika nenusirito į dugną. Vyriausybė su žmonėmis elgiasi rūpestingai ir žmogiškai. Ne taip kaip nesiskaitanti su Lietuvos žmonėmis šimon su "be jokios administracinės patirties" bobministerėm tik drausti, uždaryti ir bausti, basti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS