A. Navalno našlė – V. Putinui: kaip žemai krisite, kad pasityčiotumėte iš žmogaus, kurį nužudėte? | kl.lt

A. NAVALNO NAŠLĖ – V. PUTINUI: KAIP ŽEMAI KRISITE, KAD PASITYČIOTUMĖTE IŠ ŽMOGAUS, KURĮ NUŽUDĖTE?

  • 67

Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno našlė apkaltino prezidentą Vladimirą Putiną, kad jis tyčiojasi iš krikščionybės, rusų valdžiai bandant priversti velionio motiną sutikti su slaptomis laidotuvėmis po jo mirties įkalinimo įstaigoje.

Šeštadienį paskelbtame vaizdo įraše Julija Navalnaja teigė, kad A. Navalno motina Liudmila, norinti, kad jai būtų grąžintas sūnaus kūnas, yra „tiesiog kankinama“ pareigūnų, pagrasinusių palaidoti A. Navalną Arkties kalėjime.

Jie motinai sakę, kad ji neturi daug laiko priimti sprendimą, nes kūnas irsta, teigė J. Navalnaja.

„Atiduokite mums mano vyro kūną, – ragino moteris. – Jūs kankinote jį gyvą, o dabar ir toliau kankinate negyvą. Jūs tyčiojatės iš mirusiojo palaikų.“

47 metų A. Navalnas, žinomiausias Rusijos opozicijos politikas, mirė vasario 16 dieną įkalinimo įstaigoje, o pasirodžius šiai žiniai šimtai rusų visoje šalyje atėjo atiduoti jam pagarbos su gėlėmis ir žvakėmis.

Pareigūnai sulaikė dešimtis žmonių, siekdami nuslopinti bet kokią didesnę užuojautą balsingiausiam V. Putino priešininkui prieš prezidento rinkimus, kuriuos jis beveik neabejotinai laimės. Rusai socialiniuose tinkluose kalba, kad pareigūnai nenori grąžinti A. Navalno kūno jo šeimai, nes baiminasi viešai išreikštos paramos jam.

J. Navalnaja apkaltino stačiatikį V. Putiną stovint už A. Navalno mirties.

„Joks tikras krikščionis niekada negalėtų padaryti to, ką Putinas dabar daro su Aleksejaus kūnu“, – sakė ji ir klausė: „Ką jūs darysite su jo lavonu? Kaip žemai krisite, kad pasityčiotumėte iš žmogaus, kurį nužudėte?“

V. Putinas dažnai rodosi maldos namuose, stačiatikiams minint Trijų Karalių šventę pasineria į ledinį vandenį, taip pat lanko šventas vietas Rusijoje. Jis propaguoja tai, ką vadina „tradicinėmis vertybėmis“, be kurių, kaip kartą sakė, „visuomenė degraduoja“.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atmetė kaltinimus, kad V. Putinas susijęs su A. Navalno mirtimi, pavadindamas juos „visiškai nepagrįstais, įžūliais kaltinimais Rusijos valstybės vadovui“.

Muzikantė Nadežda Tolokonikova, plačiai išgarsėjusi po to, kai beveik dvejiems metams pateko į kalėjimą už tai, kad 2012-aisiais su savo grupe „Pussy Riot“ dalyvavo protesto akcijoje Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje, paskelbė vaizdo įrašą, kuriame taip pat apkaltino V. Putiną veidmainyste.

Ką jūs darysite su jo lavonu? Kaip žemai krisite, kad pasityčiotumėte iš žmogaus, kurį nužudėte?

„Mes buvome įkalintos už tai, kad neva pamynėme tradicines vertybes. Tačiau niekas netrypia tradicinių Rusijos vertybių labiau nei jūs, Putinai, jūsų pareigūnai ir jūsų šventikai, kurie metai iš metų, diena iš dienos meldžiasi už visas jūsų vykdomas žmogžudystes“, – sakė užsienyje gyvenanti N. Tolokonikova.

„Putinai, turėk sąžinės, atiduok motinai jos sūnaus kūną“, – pridūrė ji.

N. Tolokonikova buvo viena iš kelių Rusijos kultūros veikėjų, paskelbusių vaizdo įrašus, raginančius Rusijos valdžios institucijas grąžinti A. Navalno kūną jo šeimai, kad ši galėtų jį palaidoti. A. Navalno motina ir advokatai bando susigrąžinti jo kūną nuo praėjusios savaitės pabaigos.

L. Navalnaja ketvirtadienį sakė, kad tyrėjai leido jai apžiūrėti sūnaus kūną Arkties Salechardo miesto morge. Šio miesto teismui ji yra pateikusi skundą, kuriuo ginčija pareigūnų atsisakymą išduoti kūną. Kovo 4 dieną numatytas uždaras posėdis.

A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš socialiniame tinkle „X“ sakė, kad L. Navalnajai buvo parodyta medicininė pažyma, kurioje teigiama, kad jos sūnus mirė „dėl natūralių priežasčių“.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

Anonimas

julija Davalnaja

sako, kad

vaikystę Vovočka praleido šiukšlyne, tarp valkatų su portveinu. Ten jis buvo savas. Be to, iš pažiūros nupiepęs pinčiukas išsiskyrė retu nirtuliu. Kai vėl bus užgautas Maidane 2014 m, pasiųstas toliau su tuo savo Janukovyčiumi (dar vienas mažylis iš gatvės gaujos), jis elgsis taip pat. Šokinės, kandžiosis, plėšys į skutus Ukrainą. Tiktai dabar įniršio priepuolis bus ne tarpuvartėje, o Kremliuje.

o

tau ko taip rūpi ta Rusija? Mažum judo sidabrinių iš ten gauni?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS