Per neramumus Pietų Afrikoje žuvo iš viso 276 žmonės | kl.lt

PER NERAMUMUS PIETŲ AFRIKOJE ŽUVO IŠ VISO 276 ŽMONĖS

Neramumų Pietų Afrikos Respublikoje aukų skaičius išaugo iki 276, pranešė Vyriausybė, anksčiau šią savaitę skelbusi apie 215 žuvusiųjų.

„Nuo neramumų pradžios, Kvazulu-Natalyje iki šiol užfiksuotos 234 su neramumais susijusios mirtys“, – teigė prezidento kanceliarijos ministras Khumbudzo Ntshavhenis. Pasak jo, dar 42 žmonės žuvo Gautengo provincijoje, kurioje yra ir Johanesburgas.

Policija kaip žmogžudystes tiria 168 žmonių žūtis. Dalis žmonių žuvo per spūstis, buvo prispausti krintančių objektų, arba žuvo liepsnojančiuose pastatuose.

Riaušės prasidėjo pradėjus dienai po to, kai buvęs prezidentas Jacobas Zuma pradėjo atlikti 15 mėnesių nelaisvės bausmę už korupcijos tyrimo ignoravimą.

Riaušės greitai išplito J. Zumos gimtojoje Kvazulu-Natalio provincijoje ir Gautenge. Šiose dviejose provincijose sukuriama maždaug pusė šalies bendrojo vidaus produkto.

Šiuo metu smurtas išblėso, o šeši žmonės yra sulaikyti dėl visuomenės kurstymo smurtauti. Dar keli tūkstančiai žmonių sulaikyti už marodieriavimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

juk

ir jav taspat vyksta ir yra prielaida kad tai obamsatanizmas pazadinusi zmogbezdzioniu agresyvuma ko tikslas teroras ir civilizacijos naikinimas visoje planetoje ir kol sis tipas nebus supakuotas /kazkieno/ gero nelauk ns si bacila kartu su /vyrusu/ ir zmoniu dusinimu tai setono tarnu darbas ======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS