Nigerio kariuomenė nukovė 120 teroristų | kl.lt

NIGERIO KARIUOMENĖ NUKOVĖ 120 TERORISTŲ

Pietvakarių Nigeryje šalies pajėgos per bendrą operaciją su Prancūzijos kariais nukovė 120 „teroristų“, taip pat paėmė įrangos bombos gaminti ir transporto priemonių, penktadienį pranešė Gynybos ministerija.

Nuo vasario 20-osios per operaciją dideliame Tilaberio regione netoli sienos su Maliu ir Burkina Fasu „buvo neutralizuota 120 teroristų“, sakoma ministerijos pranešime. Ten pat nurodoma, kad nei Nigerio, nei Prancūzijos karių nebuvo prarasta.

Nigerijos gynybos ministras Issoufou Katambe (Isufus Katambė) gyrė „bendradarbiavimą... mūšyje su terorizmu“.

Neramaus Tilaberio regiono valdžia sugriežtino saugumo suvaržymus, uždarė turgus ir uždraudė motociklų eismą po gruodį ir sausį džihadistų grupuočių įvykdytų išpuolių, per kuriuos žuvo 174 Nigerio kariai.

Pastaruosius dvejus metus regione galiojo nepaprastoji padėtis.

Nuo 2015 metų Nigeris kovoja su džihadistų išpuolių banga vakarinėje šalies dalyje netoli sienų su Maliu ir Burkina Fasu. Ypač sunki padėtis susiklostė Tilaberio ir Tahvos regionuose, kur savo namus buvo priversti palikti beveik 78 tūkst. žmonių.

Prancūzija šiemet paskelbė stiprinsianti savo karinį dalyvavimą neramiame Vakarų Afrikos regione ir ten veikiantį 4,5 tūkst. karių kontingentą sustiprinsianti 600 karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tegul darželinukams pasakoja pasakaites, kad nukovė 120 , o pačių nežuvo nei vienas. Gal tie patikės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS