Niujorko valstijoje – chaosas dėl potvynių: skęsta gatvės, griūva tiltai, yra žuvusių | kl.lt

NIUJORKO VALSTIJOJE – CHAOSAS DĖL POTVYNIŲ: SKĘSTA GATVĖS, GRIŪVA TILTAI, YRA ŽUVUSIŲ

  • 0

Niujorko valstijoje dėl gyvybei pavojingų didžiulių potvynių, pavertusių gatves upėmis ir griovusių tiltus, sekmadienį paskelbta nepaprastoji padėtis.

Hadsono slėnyje žuvo moteris, bandžiusi išeiti iš namų su šunimi. Ją nusinešė staigaus potvynio srautai, teigiama keliuose žiniasklaidos pranešimuose.

Gubernatorė Kathy Hochul (Keiti Houkul) paskelbė nepaprastąją padėtį Orindžo apygardoje į šiaurės vakarus nuo Niujorko ir Ontarijo apygardoje centrinėje valstijos dalyje, pažymėdama, kad iškrito iki 200 mm kritulių, o dėl staigių potvynių kilo pavojus žmonių gyvybei.

„Artėjame prie kritinio šio meteorologinio reiškinio taško“, – sakė K. Hochul.

Iki sekmadienio vakaro elektros tiekimas nutrūko daugiau kaip 12 tūkst. klientų, pranešė jos biuras.

Smarkios liūtys užtvindė kelius, o žmonės liko įstrigę automobiliuose ir namuose.

Artėjame prie kritinio šio meteorologinio reiškinio taško.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba pranešė, kad „gauna daugybę pranešimų apie didelius potvynius ir transporto priemonėse įstrigusius žmones rytinėje Orindžo apygardoje“.

20 val. (3 val. Lietuvos laiku) greitkeliai buvo uždaryti mažiausiai penkiose apygardose, įskaitant Vestčesterio, kuri yra į šiaurę nuo Niujorko ir ribojasi su Hadsono upe.

Gubernatorės biuras teigė, kad pirmadienį valstija turėtų tikėtis daugiau audrų.

„Tikėtina, kad nuo šio vakaro iki pirmadienio lėtai judančių audrų atnešti gausūs krituliai ir toliau kels staigius potvynius ir nedidelius ar pavienius vidutinio stiprumo upių potvynius“, – sakoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS