Nuo Venecijos tilto nukritus ir užsidegus autobusui žuvo mažiausiai 21 žmogus | kl.lt

NUO VENECIJOS TILTO NUKRITUS IR UŽSIDEGUS AUTOBUSUI ŽUVO MAŽIAUSIAI 21 ŽMOGUS

  • 8

Nuo Venecijos tilto nuvažiavus ir užsidegus metanu varomam autobusui antradienį žuvo mažiausiai 21 žmogus, tarp jų du vaikai ir užsienio turistai, o dar keli buvo sužeisti.

„Šį vakarą mūsų bendruomenę ištiko tragedija“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė meras Luigi Brugnaro (Luidžis Brunjaras), avarijos vietą apibūdindamas kaip apokaliptinę sceną.

„Negalutiniais duomenimis, žuvo mažiausiai 21 žmogus, daugiau kaip 20 žmonių paguldyta į ligoninę“, – sakė Veneto regiono gubernatorius Luca Zaia (Luka Dzaja), apgailestaudamas dėl milžiniško masto tragedijos.

„Stengiamasi ištraukti ir atpažinti kūnus, – sakė jis. – Tarp aukų ir sužeistųjų yra ne tik italų, bet ir kelių tautybių žmonių.“

Miesto merijos pareigūnas sakė, kad tarp žuvusiųjų yra ukrainiečių turistų, o Italijos naujienų agentūra ANSA teigė, kad tarp žuvusiųjų yra Vokietijos ir Prancūzijos piliečių.

Tarp sužeistųjų yra trys ukrainiečiai, kroatas, Vokietijos ir Prancūzijos piliečiai, naujienų agentūrai sakė miesto pareigūnas.

Autobusas grįžo iš Venecijos istorinio centro į kempingą, kai apie 19 val. 30 min. vietos (20 min. 30 val. Lietuvos) laiku įvyko nelaimingas atsitikimas.

Scanpix nuotr. 

Ugniagesiai sakė, kad autobusas užsidegė nuvažiavęs nuo geležinkelio liniją kertančio tilto, jungiančio šiaurinio Italijos miesto Mestrės ir Margeros rajonus.

AFP fotografas matė, kaip ugniagesių ekipažai dirbo prie ant šono apvirtusio apanglėjusio autobuso.

Ugniagesiai laukė, kol atvės transporto priemonės akumuliatorius, ir tik tada pradėjo ieškoti kitų aukų.

Reiškiama užuojauta

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) pareiškė gilią užuojautą.

„Bendrauju su meru Luigi Brugnaro ir [transporto] ministru Matteo Salvini  (Matėjumi Salviniu), kad galėčiau sekti šios tragedijos naujienas“, – sakoma jos pareiškime.

M. Salvini teigė, kad avarija galėjo kilti vairuotoją ištikus priepuoliui arba staiga pablogėjus sveikatai. 

Pasak laikraščio „Corriere della Sera“, autobusas nuvažiavo nuo tilto, pramušė užtvarą ir nuvirto netoli geležinkelio bėgių maždaug 30 metrų griovyje.

Laikraštis rašė, kad jis užsidegė, atsitrenkęs į elektros laidus.

Vidaus reikalų ministras Matteo Piantedosi (Matėjas Pjandetozis) teigė, kad sunkinantis veiksnys buvo metanas, dėl kurio liepsnos greitai išplito.

„Bijau, kad žuvusiųjų skaičius didės“, – pridūrė jis.

Venecijos patriarchas Francesso Moraglia (Frančesas Moralja) buvo įvykio vietoje ir palaimino mirusiuosius, užklotus baltomis drobėmis, ant kurių buvo padėtos raudonų gėlių puokštės.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) taip pat pareiškė užuojautą.

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) sakė, kad ją labai nuliūdino ši siaubinga autobuso tragedija ir pridūrė, kad „Šią sielvarto naktį mintimis esu su aukomis, jų šeimomis ir draugais“.

Tuo tarpu Vokietijos užsienio reikalų departamento atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP sakė, kad jos ambasada Romoje kartu su Italijos pareigūnais tikrina, ar tarp aukų yra Vokietijos piliečių.

2018 metų liepą šalia Venecijos nuo viaduko nukrito autobusas, kuriuo į Neapolį važiavo 50 turistų, ir žuvo 40 žmonių.

GALERIJA

  • Nuo Venecijos tilto nukritus ir užsidegus autobusui žuvo mažiausiai 21 žmogus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nuomonė

Manau, su tais elektriniais bus dar daug bėdų.

kazkada jau senai

vaziavom vilniun, su tokiu dyzeliniu triperiu , ,vaziuodami autostrada pamaciau gulincia sunkvezimio linge , pabandziau ja apvaziuoti viduriu , tai ji kaip kokia skarbonke atidare visa baka išilgai... nuo tada jokiu benzinu ,duju , ar metanu , primeskit kas nutiktu su elektromobiliu

tam turistai

o tu dar ir d-e-b... las. Nelaimė gali ištikt ir darbe(kiek žuvusiųjų darbe-pasidomėk, "gudruti"), o tai kad žmonės keliauja pramogauja poilsiauja puiku. O tai kas įvyko yra netikėta nelaimė, gyli užuojauta mirusiųjų artimiesiems ir amžiną atilsį tragiškai žuvusiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS