Nyderlandai atšaukė nekokybiškų apsauginių kaukių siuntą iš Kinijos | kl.lt

NYDERLANDAI ATŠAUKĖ NEKOKYBIŠKŲ APSAUGINIŲ KAUKIŲ SIUNTĄ IŠ KINIJOS

Nyderlandų pareigūnai atšaukė dešimtis tūkstančių apsauginių kaukių, importuotų iš Kinijos išdalytų ligoninėms, kovojančioms su koronaviruso protrūkio, nes šios priemonės neatitinka kokybės standartų, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaukės buvo gautos iš vieno gamintojo Kinijoje kovo 21 dieną, sakoma naujienų agentūros AFP gautame ministerijos pranešime.

Pirmieji požymiai, kad kaukės neatitinka standartų, buvo pastebėti jas apžiūrėjus.

Dalis siuntos jau buvo išdalyta sveikatos apsaugos darbuotojams, sakoma pranešime.

„Likusi siunta buvo nedelsiant sustabdyta ir nebus išdalyta, – pridūrė ministerija. – Antrasis patikrinimas taip pat atskleidė, kad kaukės neatitinka kokybės normų. Dabar buvo nuspręsta nenaudoti jokių [kaukių] iš šios siuntos.“

Likusi siunta buvo nedelsiant sustabdyta ir nebus išdalyta.

Ministerija pabrėžė, kad tolesnės siuntos bus kruopščiau tikrinamos.

Šis atšaukimas paveiks beveik pusę iš nupirktų 1,3 mln. respiratorių, turinčių atitikti FFP2 standartą. Kaip nurodė visuomeninė televizija NOS, 600 tūkst. jų jau buvo išsiųsta ligoninėms.

Televizijos pranešime sakoma, kad respiratoriai tinkamai neuždengia veido arba jų filtrai turi defektų.

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras savo ruožtu šeštadienį paskelbė užsakęs daugiau kaip milijardą kaukių, taip pat iš Kinijos, reikalingų šaliai kovoti su koronaviruso pandemija.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tai

politrunkelyniai kom varo ant kinu rusu o nemato kad kur 2 pesasi 3 juokiasi ir tai u spec t tai masonai ir siame karantino peklos fone ryskeja kapitalizmo nieksybes kur blogosios jegos tikisi laimet bet viskas bus kitaip ir pati zeme privargo nuo homosapiens nieksybiu ir valosi tai Dievo pirstas tenka pripazint AA ir ramybes isejusiems ir atgaivos likusiems...

dar

yra prielaida kad tos kaukes galejo but ustos tik nenori politskandalo kas neatmestina?...

...

Tai va kokiomis kaukėmis ve'Ryga TAIP gyrės! (kas kitiems netinka ve'Ryga BRANGIAI nupirks!)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS