Nyderlanduose koronavirusu užsikrėtė antras audinių fermos darbuotojas | kl.lt

NYDERLANDUOSE KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTĖ ANTRAS AUDINIŲ FERMOS DARBUOTOJAS

Nyderlanduose veikiausiai audinių fermoje koronavirusu užsikrėtė antras fermos darbuotojas, tačiau pavojus kitiems užsikrėsti šia infekcija išlieka mažas, pirmadienį pranešė žemės ūkio ministrė.

Praėjusią savaitę buvo pranešta apie žmogaus užsikrėtimo koronavirusu atvejį vienoje iš dviejų audinių fermų, esančių netoli pietinio Endhoveno miesto, kurioje balandį buvo nustatyta, kad koronavirusu užsikrėtė šių kailinių žvėrelių.

„Žinoma apie antrą atvejį vienoje iš audinių fermų, kai SARS-CoV-2  buvo perduotas audinės žmogui“, – nurodė Carola Schouten (Karola Schauten).

„Atvejis yra panašus į ankstesnįjį“, – sakoma jos laiške Nyderlandų parlamentui.

Užsikrėtimas įvyko, kai dar nebuvo žinoma, jog audinės yra užkrato nešiotojos, todėl darbininkai nedėvėjo apsauginių kostiumų.

Nyderlandų sveikatos apsaugos pareigūnai, įvertinę užsikrėtimo už audinių fermos ribų pavojų, priėjo išvados, kad jis yra „nereikšmingas“, nurodė C. Schouten.

Audinių auginimas kailiui Nyderlanduose kelia audringas diskusijas. 2016 metais šalies aukščiausios instancijos teismas nurodė iki 2024 metų nutraukti audinių veisimą kailių pramonei.

Nyderlanduose registruota 5 830 mirties nuo koronaviruso atvejų ir 45 445 užsikrėtimo atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS