O. Arestovičius apkaltino Vokietijos kanclerį dėl ukrainiečių mirčių | kl.lt

O. ARESTOVIČIUS APKALTINO VOKIETIJOS KANCLERĮ DĖL UKRAINIEČIŲ MIRČIŲ

  • 0

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas yra atsakingas už žuvusius ukrainiečius, nes neduoda Ukrainai žadėtų sunkiųjų ginklų, rašo UNIAN.

Tai interviu Vokietijos leidiniui „Bild“ pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Oleksejus Arestovičius.

Jis patikslino, kad Ukrainai iš Vokietijos reikia ilgo nuotolio artilerijos, daugkartinių raketų sistemų, tankų, šarvuočių ir bepiločių orlaivių.

„Jei mums užteks, laimėsime karą. Kai Vakarai mums atidavė 120 tolimojo nuotolio artilerijos vienetų, situacija fronte iš karto pasikeitė. Per tris dienas rusų kariai prarado puolimo greitį“, – pabrėžė O. Arestovičius.

Ukrainos prezidento patarėjas priminė, kad Vokietija pažadėjo Ukrainai perduoti 88 tankus „Leopard“ ir 50 savaeigių priešlėktuvinių pabūklų „Gepard“.

„Ukrainos kariuomenėje to pakaktų dviem brigadoms. Dabar, jei kur nors fronto linijoje turėtume dvi brigadas, galėtume atkovoti Chersoną arba nustumti Rusijos kariuomenę nuo Popasnos ir Severodonecko. Šiandien dvi brigados yra didžiulė jėga“, – detalizavo jis.

Paklaustas, ką jis pasakytų O. Scholzui, jei jį sutiktų, O. Arestovičius atsakė: „Pone Scholcai, jūs esate atsakingas už mūsų žuvusius karius ir civilius – kasdien miršta vaikai, kasdien prarandame po 100 kareivių, nes jūs mums neduodate sunkiųjų ginklų. Ukrainos kariuomenė yra stipri, galėtume įveikti rusų karius ir priversti juos išvykti iš savo šalies, bet mums reikia ginklų“, – dar kartą priminė O. Arestovičius.

Gairės: karas Ukrainoje, Aleksejus Arestovičius, vokietija, kaltinimai, karo aukos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS