Žuvusiųjų per rusų atakas Ukrainoje skaičius išaugo iki šešių (atnaujinta) | kl.lt

ŽUVUSIŲJŲ PER RUSŲ ATAKAS UKRAINOJE SKAIČIUS IŠAUGO IKI ŠEŠIŲ (ATNAUJINTA)

  • 0

Per Rusijos atakas Šiaurės Rytų Ukrainoje ketvirtadienį žuvo mažiausiai šeši žmonės, pranešė pareigūnai, o prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Maskvą ciniškai nusitaikius į civilius.

Pastarosiomis savaitėmis Maskva suintensyvino Ukrainos bombardavimą iš oro, o jos pakartotiniai smūgiai į elektros tinklus nutraukė elektros energijos tiekimą tūkstančiams žmonių.

Keturi žmonės, įskaitant tris gelbėtojus, žuvo per smūgius į gyvenamuosius namus tankiai apgyvendintame Charkivo rajone, socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbtame vaizdo įraše sakė Charkivo meras Ihoris Terechovas.

Žuvusiems gelbėtojams buvo 52, 32 ir 41 metai, sakė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka, o policija nustatė, kad ketvirtoji auka yra 68-erių moteris.

„Šiandien Rusija ciniškai nužudė Charkivo gelbėtojus. Nusitaikyta. Pakartotinis smūgis, kai jie gelbėjo žmones. Dar mažiausiai dvylika žmonių buvo sužeisti“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad naktinė Rusijos raketų ataka Charkive buvo niekinga.

„Tai niekingas ir ciniškas išpuolis, kai gelbėtojai atvyko į smūgio vietą, teroristai vėl puolė“, – teigė jis.

Per vėliau rusų suduotą smūgį žuvo traktorių vairavęs vyras, nurodė Charkivo regiono vadovas Olehas Synjehubovas.

Ukrainos oro pajėgos informavo, kad per praėjusią naktį rusai į Charkivo sritį paleido 20 atakos dronų „Shahed“. 11 jų buvo numušti.

Maskva taip pat nusitaikė į energetikos infrastruktūrą – per aviacijos bombų ataką kaimynėje Sumų srityje žuvo 47-erių energetikos sektoriaus darbuotojas, pranešė Energetikos ministerija.

Ukrainos pareigūnai paragino šalies sąjungininkus tiekti daugiau oro gynybos sistemų, ypač modernių JAV pagamintų sistemų „Patriot“.

JAV karinė pagalba Ukrainai stringa, Kongresui vis dar stabdant 60 mlrd. dolerių (55,8 mlrd. eurų) vertės karinės paramos paketo patvirtinimą.

Rusija taip pat apkaltino Ukrainą, kad ji smogė civiliams okupuotose teritorijose.

Ukrainos dronai pražudė du žmones Rusijos okupuotoje Chersono srities pietinėje dalyje, sakė Maskvos paskirtas administracijos vadovas Andrejus Aleksejenka.

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad per ukrainiečių apšaudymą rytinėje Donecko srityje žuvo žmogus.

Gairės: charkivas, karas Ukrainoje, apšaudymas, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS