Okupantų kankintas ukrainietis atskleidė kraupių detalių: slėpėsi po lavonu, kad mirtinai nesušaltų | kl.lt

OKUPANTŲ KANKINTAS UKRAINIETIS ATSKLEIDĖ KRAUPIŲ DETALIŲ: SLĖPĖSI PO LAVONU, KAD MIRTINAI NESUŠALTŲ

  • 0

Kyjivo srityje esančiame Gostomelyje okupantai šaldytuvuose nukankino 50 žmonių, buvo rasti dviejų nukankintųjų kūnai, rašo UNIAN.

Apie tai feisbuke pranešė Kyjivo srities policija.

„Jie gyventojams laužė šonkaulius, suko sąnarius, kelias savaites tardė Gostomelyje, o paskui išvežė į Rusiją“, – rašė policija.

Buvo rasti ir dviejų vyrų kūnai.

Borisas – vienas iš gyventojų, patyrusių šiuos kankinimus. Jis policijai atskleidė baisias patyčių detales. Pasak jo, kankinimai vyko pramoniniuose šaldytuvuose. Kartu su Borisu kameroje buvo 24 žmonės, o dar kitoje – 28.

Anot Boriso, rusų kariai sulaužė jam šonkaulius, dešimt iš jų vėliau netinkamai suaugo. Po to vyrai buvo sumesti į „mirties duobę“, kur turėjo slėptis po lavonais, kad nesušaltų. 

Masinės žudynės Kyjivo srityje. Kas žinoma?

Per karą Ukrainoje vienas pirmųjų Rusijos taikinių buvo Gostomelio aerodromas. Buvo puolamas ir pats miestas. Vasario 27 d. per kautynes sudegė vienas didžiausių ir galingiausių pasaulyje lėktuvų –  Ukrainos gamybos AN-225 „Mriya“ . 

Vėliau okupantai užėmė miestą ir nelaisvėje laikė nespėjusius išvykti Gostomelio gyventojus. Užpuolikai iš jų tyčiojosi, juos kankino ir šaudė.

Balandžio 2 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė apie galutinį visos Kyjivo srities išvadavimą nuo Rusijos įsibrovėlių.

Per 35 okupacijos dienas Gostomelyje dingo maždaug 400 žmonių, kai kurių dingusiųjų nebėra tarp gyvųjų.

224-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: Gostomelis, karas Ukrainoje, kankinimai, patyčios, mirties duobė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS