Ukraina sako okupuotame Kryme smogusi Rusijos laivui | kl.lt

UKRAINA SAKO OKUPUOTAME KRYME SMOGUSI RUSIJOS LAIVUI

  • 0

Ukraina sekmadienį pranešė, kad jos karinis jūrų laivynas rusų okupuotame Krymo pusiasalyje smogė Rusijos Juodosios jūros laivynui priklausančiam gelbėjimo laivui.

Ji nenurodė, kur būtent įvyko ataka, tačiau socialiniuose tinkluose pasirodžiusiuose vaizdo įrašuose, kaip pranešama, nufilmuotuose Sevastopolyje, matyti liepsnojantis laivas.

„Šiandien Ukrainos karinės jūrų pajėgos smogė Rusijos gelbėjimo laivui „Kommuna“ laikinai okupuotame Kryme. Žalos pobūdis tikrinamas“, – pranešė Gynybos ministerija.

Rusijos karinis jūrų laivynas šį laivą naudojo giliavandeniams darbams, įskaitant povandeninių laivų ir nuskendusių krovinių iškėlimą, ir jis buvo vienas seniausių eksploatuojamų laivų, teigė Ukraina.

Ukrainos visuomeninis transliuotojas „Suspilne“ cituoja karinio jūrų laivyno atstovą Dmytro Pletenčuką, pranešusį, kad per rytinę ataką Sevastopolyje Ukrainos kariškiai apgadino Rusijos laivą.

Tai tęsis tol, kol rusams pritrūks laivų arba kol jie paliks Krymą.

Pasak jo, laivas nebegali vykdyti kovinių užduočių.

„Tai tęsis tol, kol rusams pritrūks laivų arba kol jie paliks Krymą“, – sakė jis.

Maskvos primestas miesto vadovas kiek anksčiau sakė, kad į rusų okupuotame Sevastopolyje dislokuotą Rusijos Juodosios jūros laivyną buvo paleista raketa.

Socialiniame tinkle „Telegram“ rusų primestas gubernatorius Michailas Razvožajevas teigė, kad priešlaivinė raketa buvo numušta, o „nuolaužos sukėlė nedidelį gaisrą, kuris buvo greitai užgesintas“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame, bet nepatvirtintame vaizdo įraše buvo matyti, kaip dega Rusijos karinis laivas, o vietos žiniasklaida pranešė, kad Krymo tiltas buvo uždarytas.

Sevastopolis yra pagrindinė Rusijos Juodosios jūros laivyno bazė 2014 metais aneksuotame Ukrainai priklausančiame Kryme.

Šis regionas vis dažniau tampa dronų ir raketų atakų taikiniu per ilgiau kaip dvejus metus trunkantį karą.

Gairės: Okupuotas Sevastopolis, sprogimas, užsidegęs rusų laivas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS