Pakistane per dviejų sprogdintojų mirtininkų išpuolį žuvo 4 žmonės, dar 11 – sužeista | kl.lt

PAKISTANE PER DVIEJŲ SPROGDINTOJŲ MIRTININKŲ IŠPUOLĮ ŽUVO 4 ŽMONĖS, DAR 11 – SUŽEISTA

  • 1

Pakistano šiaurės vakaruose du mirtininkai sprogdintojai ketvirtadienį surengė išpuolį prieš didelį kompleksą, kuriame įsikūrusi policijos nuovada ir vyriausybės įstaigos, ir nužudė mažiausiai keturis policijos pareigūnus, o dar 11 žmonių sužeidė, pranešė policija ir gelbėjimo tarnybos.

Pasak provincijos policijos viršininko Akhtaro Hayato (Achtaro Hajato), išpuolis įvyko Baros rajone, besiribojančiame su Afganistanu. Gelbėtojai sakė, kad po sprogimo sugriuvo dalis komplekso ir palaidojo policijos pareigūną, kurio kūnas vėliau buvo rastas.

Vieno iš mirtininkų dėvėta sprogmenų prikimšta liemenė detonavo, kai užpulta policija pradėjo šaudyti, sakė A. Hayatas.

Iš viso žuvo keturi pareigūnai, dar vienuolika buvo sužeisti, pranešė ligoninės pareigūnai.

Po sprogimo pasigirdo šūviai, sakė provincijos nepaprastųjų situacijų tarnybos atstovas Bilalas Faizi (Bilalas Faizis), po to įvyko susišaudymas. Tarp sužeistųjų buvo policijos pareigūnų ir civilių, sakė pareigūnai.

Ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas (Šehbazas Šarifas) pasmerkė išpuolį. Pareiškime jis gyrė policijos pareigūnus, sakydamas, kad jie „sutrukdė piktiems teroristų kėslams, sulaikydami įtariamuosius ir rizikuodami savo gyvybe“.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė uždrausta grupuotė Pakistano „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ arba TTP.

Išpuolis įvykdytas praėjus kelioms valandoms po to, kai TTP naktį Pešavare per išpuolį prie kelio esančiame patikros punkte nušovė du policijos pareigūnus ir dar du sužeidė.

Išpuolis buvo įvykdytas Regi Modelyje, sakė rajono policijos viršininkas Arshadas Khanas (Aršadas Chanas) ir pridūrė, kad pradėta bėglių paieška.

Atsakomybę už išpuolį Pešavare taip pat prisiėmė TTP.

Šie du išpuoliai buvo įvykdyti praėjus dviem dienoms po to, kai Pešavare mirtininkas sprogdintojas atakavo saugumo pajėgas vežusį sunkvežimį ir sužeidė šešis karius ir du civilius.

TTP yra atskira grupuotė, tačiau ji yra artima Afganistano Talibano, kuris užėmė valdžią kaimyninėje šalyje 2021 metų rugpjūtį, kai JAV ir NATO pajėgos po 20 metų trukusio karo buvo bebaigiančios pasitraukti iš šalies, sąjungininkė.

Pastaruosius 15 metų TTP vykdė sukilimą Pakistane, kovodama už griežtesnį islamo įstatymų vykdymą šalyje, vyriausybės sulaikytų savo narių paleidimą ir Pakistano kariuomenės buvimo buvusiuose šalies genčių regionuose mažinimą.

Pakistano kariuomenė praėjusią savaitę perspėjo Afganistano Talibaną, kad imsis atsakomųjų veiksmų, jei šis nenustos slėpti kovotojų, rengiančių tarpvalstybinius išpuolius iš Afganistano.

Pakistano kariuomenės vadas, generolas Asimas Muniras praėjusį penktadienį po dviejų kovotojų išpuolių, per kuriuos šalies pietvakarinėje Beludžistano provincijoje, kuri taip pat ribojasi su Afganistanu, žuvo 12 Pakistano karių, paskelbė griežtą įspėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi

tai buvo matomai veziu sergantis fanatikai ar marmaliuti tuo paciu ir isgarset nutare gal hebra paminkla pastatys kas zino ppp

SUSIJUSIOS NAUJIENOS