Pakistane nukrito karinis lėktuvas: žuvo 17 žmonių | kl.lt

PAKISTANE NUKRITO KARINIS LĖKTUVAS: ŽUVO 17 ŽMONIŲ

Pakistano mieste Ravalpindyje 17 žmonių anksti antradienį žuvo nedideliam kariniam lėktuvui nukritus gyvenamajame rajone, pranešė pareigūnai.

Lėktuvas rėžėsi į neturtingą gyvenvietę šalia vieno prabangaus rajono mieste, kuriame įsikūręs kariuomenės štabas. Orlaiviui sprogus pakilo ugnies kamuolys, nušvietęs nakties dangų ir išgąsdinęs gyventojus.

„Pas mus atvežta 17 lavonų, tarp jų 12 civilių ir penkių įgulos narių“, – sakė vietos gelbėjimo tarnybos atstovas Farooqas Buttas (Farukas Butas). Pasak jo, dar 12 žmonių buvo sužeisti per šią katastrofą mieste, esančiame netoli sostinės Islamabado.

Scanpix nuotr.

Vienas gyventojas sakė naujienų agentūrai AFP, kad lėktuvas nukrito apie 2 val. vietos (antradienio vidurnaktį Lietuvos) laiku. „Nubudau nuo didžiulio sprogimo trenksmo. Išėjęs iš namų pamačiau didžiules liepsnas, nubėgom į tą vietą“, - pasakojo Mohammadas Sadiqas (Mohamadas Sadikas).

„Žmonės klykė. Mėginom jiems padėti, bet liepsnos buvo per aukštos ir per kaitrios – taigi, nieko negalėjom padaryti. Tarp žuvusiųjų yra septyni vienos šeimos nariai. Dauguma jų mirtinai apdegė“, – pridūrė įvykio liudininkas.

Kariuomenės spaudos tarnyba pranešė, kad lėktuvas nukrito per įprastą mokomąjį skrydį. Kariškiai pridūrė, kad gelbėjimo tarnybų pareigūnai užgesino gaisrą ir išvežė sužeistuosius į vietos ligoninę.

Pakistane per kelerius pastaruosius metus yra įvykę nemažai lėktuvų ir sraigtasparnių katastrofų. 2016 metais vienas oro bendrovės „Pakistan International Airlines“ lėktuvas užsidegė, pakeliui iš atokios šiaurinės vietovės į Islamabadą sugedus vienam iš dviejų jo turbopropelerinių variklių. Tąsyk žuvo daugiau kaip 40 žmonių.

Pražūtingiausia aviacijos katastrofa Pakistane įvyko 2010-aisiais, kai laineris „Airbus 321“, priklausęs privačiai oro bendrovei „Airblue“ ir skridęs iš pietinio Karačio uostamiesčio, įsirėžė į kalvą netoli Islamabado, ruošdamasis nutūpti. Žuvo visi 152 šiame laineryje buvę žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS