Pakistano Karačio mieste per šaudynes sužeistas kinas | kl.lt

PAKISTANO KARAČIO MIESTE PER ŠAUDYNES SUŽEISTAS KINAS

Pakistano pietuose esančiame Karačyje trečiadienį per šaudynes buvo sužeistas mažiausiai vienas kinas, pranešė policija.

Šis incidentas yra naujausias iš virtinės išpuolių prieš Kinijos piliečius Pakistane. 

Vietos policija informavo, kad motociklu važiavę du kaukėti užpuolikai apšaudė automobilį su dviem kinais, dirbančiais vienoje iš miesto gamyklų.

Per šaudynes į ranką taip pat buvo sužeistas vienas praeivis.

„Jo būklė stabili. Laimei, nekliudytos jokios gyvybiškai svarbios kūno dalys“, – naujienų agentūrai AFP sakė Karačio pietinio rajono policijos viršininkas Javedas Akbaras Riazas (Džavedas Akbaras Riazas).

Karačio policijos atstovas spaudai patvirtino incidento faktą.

Prieš kelias savaites Pakistano šiaurės vakaruose buvo susprogdintas autobusas, vežęs grupę kinų inžinierių, matininkų ir mechanikų į Dasu užtvankos statybų aikštelę. Per ataką žuvo devyni kinai.

Islamabadas yra svarbiausias Pekino sąjungininkas regione, bet Pakistane dirbančių Kinijos įmonių saugumas jau seniai kelia susirūpinimą.

Pastaraisiais metais Pekinas investavo į infrastruktūros projektus Pakistane dešimtis milijardų dolerių, todėl daug Kinijos piliečių dabar dirba šioje šalyje, prižiūrėdami šiuos projektus ir juos įgyvendindami.

Tačiau Kinijos finansuojami projektai kursto nepasitenkinimą, ypač tarp separatistų grupių, sakančių, kad vietos gyventojai turi mažai naudos, o dauguma darbo vietų atitenka pašaliniams žmonėms.

Pakistano pareigūnai toliau pateikia tik miglotų detalių apie autobuso sprogdinimą. Tuo metu Pekinas vis garsiau kalba, kad šią ataką veikiausiai surengė uigūrų kovotojai arba Pakistano Talibanas.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimą. 

Balandį Pakistano Talibanas prisiėmė atsakomybę už keturių žmonių gyvybių pareikalavusį sprogdintojo mirtininko išpuolį prabangiame viešbutyje pietvakarinėje Beludžistano provincijoje. Tame viešbutyje tuo metu buvo apsistojęs Kinijos ambasadorius, bet jis nenukentėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

opa.

O gal spektaklis?

ogi

sis teroras is jav jau pinta visurn karntu su. vyrusu ir taip populiacija mazina pati sve =====

SUSIJUSIOS NAUJIENOS