Pakistano policija vandens patranka mėgino prasiskinti kelią iki šalies ekspremjero namų | kl.lt

PAKISTANO POLICIJA VANDENS PATRANKA MĖGINO PRASISKINTI KELIĄ IKI ŠALIES EKSPREMJERO NAMŲ

  • 1

Pakistano riaušių policija antradienį panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas, kad išsklaidytų buvusio šalies premjero Imrano Khano (Imrano Chano) šalininkus, susirinkusius prie jo namų, kad užkirstų pareigūnams kelią jį suimti.

Praėjusiais metais per balsavimą dėl nepasitikėjimo I. Khanas buvo išstumtas iš pareigų ir nuo tada, vykdydamas kampaniją už pirmalaikius rinkimus ir grįžimą į postą, įsivėlė į daugybę teisinių bylų.

Per pastarąsias savaites tai jau antras kartas, kai policija iš sostinės Islamabado buvo išsiųsta į I. Khano namus rytiniame Lahoro mieste, kad įteiktų arešto orderį po to, kai jis, motyvuodamas saugumo sumetimais, praleido kelis teismo posėdžius, susijusius su korupcijos byla.

„Esame čia iš esmės tam, kad įvykdytume orderius ir jį areštuotume“, – žurnalistams prie ekspremjero rezidencijos Lahore sakė Islamabado policijos generalinio inspektoriaus pavaduotojas Syedas Shahzadas Nadeemas Bukhari (Sajedas Šahzadas Nadimas Bucharis).

Pareigūnus pasitiko ne mažiau kaip 200 I. Khano šalininkų. Kai kurie jų, prisidengę raudonomis ir žaliomis 70-ečio opozicijos lyderio partijos „Pakistan Tehreek-e-Insaf“ (PTI) vėliavomis, laikė lazdas ir mėtė akmenis.

Bandydamos prasiskinti kelią prie I. Khano rezidencijos policijos pajėgos į minią paleido vandens patranką ir ašarines dujas.

Iš namo vidaus I. Khanas įrašė vaizdo pranešimą, kurį paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

„Policija atvyko čia, kad pasodintų mane į kalėjimą, – sakė jis. – Jie mano, kad tauta užmigs, kai Imranas Khanas atsidurs kalėjime.“

PTI pirmininko pavaduotojas Shahas Mehmoodas Qureshi (Šachas Mehmudas Kurešis) žurnalistams Lahore sakė, kad „mes norime būti taikūs“. Jis primygtinai reikalavo, kad pareigūnai arešto orderį įteiktų jam, ir teigė, jog stengsis rasti sprendimą, kad būtų išvengta kraujo praliejimo.

I. Khanas buvo iškviestas į teismą atsakyti į kaltinimus nedeklaravus dovanų, gautų dirbant premjero poste, ar naudos jas pardavus.

Pirmasis pareigūnų bandymas sulaikyti kadaise buvusią kriketo superžvaigždę buvo sužlugdytas, nes jis nenorėjo pasiduoti, pranešė policija, nepateikdama daugiau informacijos.

Reguliariai rengiamais mitingais ir kasdien sakomomis kalbomis I. Khanas spaudžia jį pakeitusią koalicinę vyriausybę, vadovaujamą ministro pirmininko Shehbazo Sharifo (Šehbazu Šarifu).

Praėjusiais metais per vieną demonstraciją jis buvo pašautas į koją – dėl šio pasikėsinimo nužudyti jis apkaltino S. Sharifą.

Kol prieš rinkimus, kurie turi įvykti ne vėliau kaip spalį, vyksta ši politinė drama, Pakistanas išgyvena didžiulį ekonomikos nuosmukį ir rizikuoja nevykdyti įsipareigojimų, jei nepavyks gauti pagalbos iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Saugumo padėtis blogėja ir dėl virtinės su Pakistano Talibanu siejamų išpuolių prieš policijos būstines.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

priveda prie to jei ne u spec t pagal svab britiska progama skaldyk ir valdyk tik si syki valdyt jau persunku tai pakeite zodeliu naikink /populiacijos mazinimu/ ka ir matome dulkiagalviu klonu kalose ei veiksmuose===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS