Paryžiaus opera atsisakė vieno primarijaus dėl jo homofobiškų komentarų | kl.lt

PARYŽIAUS OPERA ATSISAKĖ VIENO PRIMARIJAUS DĖL JO HOMOFOBIŠKŲ KOMENTARŲ

  • 3

Prieštaringai vertinamas ukrainiečių kilmės baleto šokėjas Sergejus Poluninas savaitgalį buvo pašalintas iš  Paryžiaus operos baleto „Gulbių ežeras“ pastatymo už homofobiškus ir seksistinius komentarus socialiniuose tinkluose.

Ūmaus būdo „baleto blogiukas“, karjeros pradžioje dažnai lygintas su Rudolfu Nurejevu, praėjusį mėnesį socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtoje žinutėje užsipuolė homoseksualius šokėjus, ragindamas juos „suvyriškėti“.

„Vyras turėtų būti vyras, o moteris – moteris, tam ir reikalingi kiaušiniai“, – parašė ištikimas Rusijos lyderio Vladimiro Putino šalininkas, lapkritį gavęs Rusijos pilietybę.

„Moterys dabar bando perimti vyrų vaidmenis, nes jūs jų nedulkinat ir esate tikras nesusipratimas“, – parašė 29 metų baleto artistas apie savo kolegas gėjus.

Jiems reikėtų „gerai pliaukštelėti“, tęsė S. Poluninas.

„Vyras (sic) yra vilkai, yra liūtai. Vyrai yra šeimos lyderiai“, – parašė jis.

Paryžiaus opera pirmadienį naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad S. Poluninas neteko teatro kvietimo atlikti pagrindinį vaidmenį kitą mėnesį numatytame spektaklyje „Gulbių ežeras“. Šiame pastatyme princas vaizduojamas kaip užsimaskavęs homoseksualas.

„Nesusipratimas“

Vienas ryškiausių Paryžiaus nacionalinio baleto primarijų Adrienas Couvez (Adrienas Kuvė) anksčiau yra pats pavadinęs S. Poluniną „nesusipratimu“.

Už baleto pasaulio ribų gausiai savo kūną išsitatuiravęs šokėjas išgarsėjo nusifilmavęs populiariame airių atlikėjo Hozier (Houzjer) dainos „Take Me to Church“ vaizdo klipe. Menininko Davido LaChapelle (Deivido Lašapelio) režisuotas vaizdo klipas greitai išpopuliarėjo internete.

Ironiška yra tai, kad šioje dainoje yra kritikuojamas Katalikų Bažnyčios priešiškumas gėjams.

Didžiulį V. Putino atvaizdą ant krūtinės išsitatuiravęs S. Poluninas anksčiau yra pareiškęs, kad Rusijos lyderis turėtų valdyti pasaulį.

„Aš už tai melsiuosi, nes tai būtų galutinė pergalė prieš blogį. Tikiu, kad ateityje taip ir bus, ir mano energija padės jam tai padaryti“, – sakė baleto šokėjas.

Paryžiaus operos baleto meno vadovė Aurelie Dupont (Oreli Dupon) savaitgalį pranešė trupės šokėjams apie savo sprendimą pašalinti S. Poluniną iš sąstato. Savo laiške ji pripažino, kad jis yra „talentingas artistas“, tačiau jo vieši pasisakymai prieštarauja kompanijos vertybėms.

Penktadienį S. Polunininas savo paskyroje tinkle „Instagram“ užsipuolė nutukusius žmones.

„Pamatę storulius suduokime jiems. Taip jiems padėsime ir priversime juos atsikratyti antsvorio. Negalima gerbti tinginystės!“ – parašė jis.

Vėliau šokėjas pašalino šį komentarą, tačiau prieš tai į jį kandžiai sureagavo Paryžiaus baleto primabalerina argentinietė Ludmila Palgliero (Liudmila Palgljero).

„Žiūrėkite, kad nepriaugtumėte kokio papildomo gramo, nes ponui Poluninui tai nepatiks! Kaip jam negėda!“ – parašė šokėja.

S. Poluninas taip pat yra aktorius, atlikęs keletą mažų vaidmenų filmuose, įskaitant juostą „Raudonasis žvirblis“ (Red Sparow) ir neseniai pasirodžiusį filmą „Žmogžudystė Rytų eksprese“ (Murder on the Orient Express).

Šis šokėjas pateko į baleto istoriją, kai būdamas 19 metų tapo jauniausiu Londono karališkojo baleto primarijumi.

Kitą savaitgalį S. Poluninas turėtų šokti Bavarijos valstybinio baleto spektaklyje „Raimonda“ (Raymonda) Miunchene.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Visiškai pritariu jo pažiūroms. Jis yra absoliučiai teisus. Nenoriu matyti tų vakarietiškų iškrypėlių.

pederrastines aistros

issiliejo ir balete ..... tfiu daugiau jau nebeeisiu ... lai lezbietes su pederastais ir soka ir gerisi ,,,pederastiniu baletu ,,,,

ALGIS

Užsienis tą brudą neša ir pas mus .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS