Paryžiuje per protestus prieš saugumo įstatymą suimta apie 120 žmonių | kl.lt

PARYŽIUJE PER PROTESTUS PRIEŠ SAUGUMO ĮSTATYMĄ SUIMTA APIE 120 ŽMONIŲ

  • 2

Per Paryžiuje šeštadienį įvykusius protestus prieš planuojamą saugumo įstatymą buvo suimti 119 žmonių, tviteryje pranešė šalies vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Prokuratūros duomenimis, 42 sulaikytieji buvo areštuoti.

Prancūzijoje trečią šeštadienį iš eilės vyko masiniai protestai prieš vadinamojo visuotinio saugumo įstatymo projektą, pagal kurį būtų apribotos visuomenės galimybės kontroliuoti teisėsaugininkų veiksmus.

Po pirmojo svarstymo Nacionalinės Asamblėjos patvirtintas įstatymo projektas sulaukė aštrios kairiųjų politinių partijų, žurnalistų ir nevyriausybinių organizacijų kritikos. Ypač kritikuojamas įstatymo projekto 24 straipsnis, kuriame numatomos bausmės už „kenksmingą“ teisėsaugos pareigūnų nuotraukų platinimą, o faktiškai, kaip mano protestuotojai, – už bet kokį jų fotografavimą ar filmavimą.

Be Paryžiaus, protesto akcijos įvyko Lione, Lilyje, Strasbūre, Dižone, Monpeljė ir kituose miestuose, rašo prancūzų žiniasklaida.

Kaip ir per ankstesnes protesto prieš šį įstatymo projektą akcijas, prie taikių protestuotojų, visų pirma Paryžiuje, prisijungė radikalaus „Juodojo bloko“ narių, kurių veiksmai eilinį kartą išprovokavo susirėmimus su policija, kuriai teko panaudoti vandens patrankas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kur Lietuvos griestas protestas pries kruvino Makrono represijas pries Prancuzijos zmones? Kur ir ka veikia Ozio vemalai?

nuuu

kuri valstybe greiciau pareiks griezta nota rezimui? Ir zinoma SANKCIJAS...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS