Paskelbtos Baltarusijos aerodrome atakuoto Rusijos lėktuvo palydovinės nuotraukos | kl.lt

PASKELBTOS BALTARUSIJOS AERODROME ATAKUOTO RUSIJOS LĖKTUVO PALYDOVINĖS NUOTRAUKOS

  • 0

Paskelbtos Mačuliščių aerodrome Baltarusijoje užfiksuoto lėktuvo A-50 nuotraukos, padarytas iš palydovo. Anksčiau Baltarusijos opozicija, įsikūrusi užsienyje, skelbė, kad netoli sostinės Minsko esančiame aerodrome partizanai sunaikino retą Rusijos lėktuvą.

Vaizdus vasario 28-ąją paviešino „Bellingcat“. 

Teigiama, kad ant lėktuvo sparnų matyti tamsios dėmės. Jų anksčiau, vasario 19 dieną, darytose nuotraukose nematyti. Tiesa, teigiama, kad spalvos skirtumai galėjo atsirasti ir dėl iškritusio sniego.

Kaip skelbia „Bellingcat“,  bendrovės „Planet“ darytos palydovinės nuotraukos neleidžia vienareikšmiškai patvirtinti Baltarusijos opozicijos pranešimų apie lėktuvo susprogdinimą.

 

 

„Partizanai... patvirtino sėkmingą specialiąją operaciją, kurios tikslas – susprogdinti retą Rusijos lėktuvą Mačuliščių aerodrome netoli Minsko“, – tviteryje sekmadienį rašė artimas opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačorka.

„Tai sėkmingiausia diversija nuo 2022-ųjų pradžios“, – pridūrė jis.

Jis teigė, kad operaciją atlikę du baltarusiai naudojosi dronais ir pridūrė, kad jie jau išvyko iš šalies ir yra saugūs.

F. Viačorka nenurodė, į kokį Rusijos lėktuvą buvo nusitaikyta, tačiau sakė, kad jo vertė siekė 330 mln. eurų. Opozicijai artimos žiniasklaidos teigimu, tai buvo sekimo lėktuvas A-50.

Nepriklausomai patikrinti pranešimo apie operaciją nepavyko.

GALERIJA

  • Paskelbtos Baltarusijos aerodrome atakuoto Rusijos lėktuvo palydovinės nuotraukos
Scanpix nuotr.
Gairės: lėktuvas, A50, karas Ukrainoje, Baltarusija, Rusijos karinis lėktuvas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS