Paskutinę opozicijos ultimatumo dieną A. Lukašenkos rezidenciją saugo šarvuočiai | kl.lt

PASKUTINĘ OPOZICIJOS ULTIMATUMO DIENĄ A. LUKAŠENKOS REZIDENCIJĄ SAUGO ŠARVUOČIAI

  • 9

Sekmadienį, kai sukanka Baltarusijos opozicinės Koordinacinės tarybos paskelbto „liaudies ultimatumo“, reikalaujančio Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo, terminas, Baltarusijos prezidento rezidencijos Minsko centre apsaugai nusiųsti šarvuočiai.

Liudininkai naujienų agentūrai „Interfax“ papasakojo matę prie Valstybinės vėliavos aikštės, šalia kurios yra Nepriklausomybės rūmai – A. Lukašenkos miesto rezidencija – važiuojančius dešimt šarvuočių, kurie įvažiavo į rezidencijos teritoriją ir saugo jos perimetrą.

Aikštę ir prieigas prie rezidencijos saugo teisėsaugos pareigūnai.

Saugumo priemonės taip pat sugriežtintos kitose aikštėse Baltarusijos sostinės centre. Palyginti su ankstesniais protestais, Minsko centre dislokuota kur kas daugiau specialiosios technikos.

Atitvertos Nepriklausomybės ir Spalio aikštės, čia budi neperšaunamas liemenes dėvintys pareigūnai, dalis jų ginkluoti Kalašnikovo automatais.

Užtvertos visos prieigos prie Laisvės aikštės, taip pat apsupta aikštė aplink Antrojo pasaulinio karo muziejų ir šalia esantis parkas.

Be to, teisėsaugos pareigūnai užima pozicijas aplink protestuotojų susirinkimo vietą, apie kurią buvo paskelbta anksčiau, ir kontroliuoja tiltus bei sankryžas.

Baltarusiją jau trečią mėnesį krečia protestai prieš autoritarinį lyderį A. Lukašenką, oficialiai paskelbtą rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Paprastai daugiausia žmonių protestuoti išeina sekmadieniais.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja spalio 13-ąją paskelbė Minsko režimui „liaudies ultimatumą“ ir pagrasino nacionaliniu streiku, jeigu valstybės vadovas per 13 dienų nepraneš apie atsistatydinimą, nebus nutrauktas smurtas prieš demonstrantus ir nebus paleisti politiniai kaliniai.

Šis terminas baigiasi spalio 25 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rimas.

Ką jūs moskoliai čia rašinėjat? Kas diktatorių pakeis jei ne tauta?

Faktas

Šarvuočiai saugo ne Lukošenką, jie saugo Baltarusijos nepriklausomybę nuo išdavykų ir tų kurie už skatiką Vakarams parduos Tėvynę.

To cha

Tai tu įvardink ką turi galvoje,ką čia tokį saugo pas mus su šarvuočiais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS