Paviešinta paauglio, kuris žiauriai nužudė ir išžagino 14-metę lietuvę, tapatybė | kl.lt

PAVIEŠINTA PAAUGLIO, KURIS ŽIAURIAI NUŽUDĖ IR IŠŽAGINO 14-METĘ LIETUVĘ, TAPATYBĖ

  • 14

Didžiosios Britanijos teismas leido paviešinti Aymano Azizo, kuris žiauriai nužudė ir išprievartavo, 14-metę moksleivę V. S., tapatybę, praneša „Independent“.

Teismas leido atskleisti A. Azizo tapatybę, kuris bendravo su lietuve socialiniame tinkle „Facebook“, įviliojo ją į parką, kur daugiau kaip 20 kartų smogė jai plaktuku, ir išžagino.

Vasario mėnesį Vulverhamptono Karūnos teismas pripažino vaikiną kaltu ir leido prašyti paleisti į laisvę ne anksčiau kaip po 19-os metų.

Vaikinui nustatyta paranojinė šizofrenija.

Tuo metu A. Azizo tapatybė negalėjo būti atskleista dėl jo amžiaus. Nors teisėjas po žiniasklaidos prašymo sutiko panaikinti šį apribojimą, tačiau vaikiną ginantys teisininkai išreiškė pasipiktinimą šiuo sprendimu ir apribojimas liko galioti iki apeliacijos nagrinėjimo pabaigos.

Scanpix nuotr.

Vyriausiasis teisėjas Lordas Burnettas ir du kiti teisėjai teisme atmetė A. Azizo skundą – tai reiškia, kad vaikino tapatybė gali būti paviešinta. Teisėjai taip pat atmetė A. Azizo skundą dėl minimalaus įkalinimo laikotarpio – teismo procesą jis stebėjo per kompiuterį iš jaunųjų nusikaltėlių institucijos.

Teisėjas Jeremy'is Baker'is sakė, kad vaikinas atliko „labai šokiruojantį“ išpuolį, prieš tai prisižiūrėjęs pornografijos ir radęs naudingos informacijos internete.

Vaikinas buvo užfiksuotas vaizdo stebėjimo kameromis, nes bandė nuslėpti nusikaltimą atsikratydamas nužudytosios V. S. drabužiais, ištrindamas pranešimus socialiniame tinkle „Facebook“ ir išmesdamas aukos telefoną į ežerą.

Scanpix nuotr.

Tyrime dalyvaujantys detektyvai teigia, kad A. Azizas lietuvę užmušė plaktuku, tačiau įrankis nebuvo rastas – aukai buvo sutrupinta kaukolė ir stuburo slanksteliai.

Kalbėdama apie žiaurų nusikaltimą, V. S. motina K. V. sakė, kad dukra turėjo „daug gražių ateities planų“ – norėjo išmokti vairuoti, baigti mokyklą. Ji pridūrė: „Daug kartų klausiau, kodėl žemėje yra tiek daug baisių žmonių? Kaip sunku suprasti, kad tavo vaiko nebėra ir niekada nebebus. Ji buvo mano vienintelė dukra – kodėl ją atėmėte iš manęs?“

Komentuodama sprendimą, detektyvė inspektorė Caroline Corfield sakė: „Aš džiaugiuosi šiandien vykusio posėdžio rezultatais. Tai, kad žudiko tapatybė buvo paviešinta, labai daug reiškia aukos šeimai.“

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Viespatie [jei TU girdi ir matai[?!] gelbek baltuosius nuo suteptuju smirdziu!!

Anonimas

ziaurumu pasizymintis ZMOGZUDYS afro-azijatas --uz lietuvaites paugles nuzudyma ==turi suputi kalejimo armirties bausme!!!!!

Issigimeliai

Babajai,juos visus pakart uz kiausu viesoj vietoj,padlos braunasi i Europa slykstynes tarakonai!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS