Pentagonas tiria afganistaniečių žūties Kabulo oro uoste atvejus | kl.lt

PENTAGONAS TIRIA AFGANISTANIEČIŲ ŽŪTIES KABULO ORO UOSTE ATVEJUS

JAV oro pajėgos antradienį pranešė siekiančios išsiaiškinti, kiek civilių Kabulo oro uoste žuvo bandydami užlipti ir išsilaikyti ant išskrendančio lėktuvo, kilus chaosui dėl Talibano priartėjimo prie Afganistano sostinės.

Tyrėjai studijuoja medžiagą, kurioje, regis, matyti mažiausiai du afganistaniečiai, nukrentantys nuo pirmadienį pakilusio transportinio lėktuvo C-17, taip pat vaizdus ir įrašus socialinėje žiniasklaidoje, susijusius su kitomis galimomis aukomis, sakė atstovė Ann Stefanek (En Stefanek).

Ji patvirtino, kad taip pat tiriami žmogaus palaikai, rasti to lėktuvo važiuoklės kameroje lėktuvui nutūpus Katare.

Patikrinimas „bus nuodugnus, kad gautume faktų apie šį tragišką incidentą“, sakė atstovė. „Užjaučiame žuvusiųjų šeimas“, – sakoma jos pareiškime.

A. Stefanek nenurodė bendro žuvusių ir sužeistų žmonių skaičiaus.

Vaizdo medžiaga rodo, kad šimtai žmonių bėgo šalia kilimo taku Kabulo tarptautiniame oro uoste važiavusio didžiulio lėktuvo ir ropštėsi ant jo.

A. Stefanek sakė, kad lėktuvas buvo atgabenęs įrangos, reikalingos civilių amerikiečių ir afganistaniečių evakuacijai iš Afganistano.

„Įgulai dar nespėjus iškrauti krovinio, orlaivį apsupo šimtai civilių afganistaniečių, įsibrovusių per oro uosto užtvaras, – nurodė ji. – Susidūrusi su sparčiai prastėjančia saugumo situacija aplink orlaivį, C-17 įgula nusprendė kuo greičiau išskristi iš aerodromo.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS