Pietų Kalifornijoje prognozuojamas rekordinis karštis iki 48 laipsnių | kl.lt

PIETŲ KALIFORNIJOJE PROGNOZUOJAMAS REKORDINIS KARŠTIS IKI 48 LAIPSNIŲ

Šį savaitgalį Pietų Kaliforniją sukaustys pavojinga ir galbūt rekordus sumušianti karščio banga.

Prognozuojama, kad savaitgalį Vudland Hilse oras įkais net iki beveik 48°C, Pasadinoje – iki 45.5°C, Berbanke – iki 44.5°C, o Simi Valyje – iki kiek daugiau nei 43°C. Kai kuriose vietovėse šios temperatūros turėtų sumušti visų laikų rekordus.

Kalifornijos valstijos gubernatorius Gavinas Newsomas paragino padidinti elektros tinklo pajėgumus, kad vėl nenutrūktų elektros energijos tiekimas tūkstančiuose namų, kaip nutiko per pastarąją didelę karščio bangą.

Pareigūnai įspėja, kad tokiu oru išauga su karščiu susijusių ligų rizika. Gyventojams patariama gerti daug vandens ir likti patalpose, kuriose veikia oro kondicionieriai.

Savo namuose oro kondicionierių neturintiems žmonėms patariama pasiprašyti pas kaimynus arba ateiti atsigaivinti į specialius „vėsos centrus“, kurių dešimtys šiomis dienomis atvėrė duris Los Andželo ir Orindžo apygardose. Tokie centrai įrengti viešosiosse bibliotekose, sporto salėse ir senjorų globos namuose.

GALERIJA

  • Pietų Kalifornijoje prognozuojamas rekordinis karštis iki 48 laipsnių
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

MOKSLININKAMS BŪTINA ŽINOTI, KAD ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, SU KIEKVIENAIS METAIS, SAULĖ DAROSI VIS KAITRESNĖ ! NUO 2500-jų metų, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE VYRAUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA ir DIENA! - PIETINIAME - TIKTAI NAKTIS IR ŽIEMA!!! TAI BŪTINA ŽINOTI IR TAM BŪTINA RUOŠTIS IŠ ANKSTO!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS