Po Irano generolo nužudymo NATO stabdo mokymo misijas Irake | kl.lt

PO IRANO GENEROLO NUŽUDYMO NATO STABDO MOKYMO MISIJAS IRAKE

NATO laikinai sustabdė Irako saugumo pajėgų apmokymo misiją po to, kai penktadienį JAV bepilotis orlaivis prie Bagdado tarptautinio oro uosto susprogdino automobilį su Irano revoliucijos gvardijos generolu Qasemu Soleimani, informuoja AFP.

Misijoje Irake dalyvauja šimtai NATO karių, kurie Irako vyriausybės prašymu rengia šalies saugumo pajėgas kovai prieš „Islamo valstybės“ grupuotę.

„NATO misija tęsiasi, tačiau apmokymas kol kas laikinai sustabdytas“, – sakė aljanso atstovas spaudai Dylanas Whiteas.

Jis taip pat patvirtino, kad NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir JAV gynybos sekretorius Markas Esperis telefonu aptarė situaciją.

JAV vadovaujama koalicija, padedanti Irakui kovoti prieš džihadistus, taip pat pranešė sumažinusi savo operacijas. JAV kariuomenės atstovo teigimu, svarbiausias prioritetas yra apsaugoti koalicijos karius, todėl buvo sustiprinta apsauga Irako bazėse kur dislokuotos koalicijos pajėgos.

Šeštadienį tūkstančiai irakiečių dalyvavo generolo Q. Soleimanio ir kitų 9 aukų laidotuvių procesijoje. Ceremonijoje lankėsi ir Irako politiniai bei religiniai lyderiai.

Tuo metu Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas interviu televizijai sakė, kad „Šveicarijos pasiuntinys Iranui perdavė iš amerikiečių gautą kvailą prašymą į generolo mirtį atsakyti proporcingai“.

Tačiau ministras pabrėžė, kad „amerikiečių laukia žiaurus kerštas, kuris neapsiribos tik Iranu“.

Šveicarijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį patvirtino, kad šios šalies reikalų patikėtinis Irano atstovams perdavė iš Vašingtono gautą raštą.

Šveicarijos ambasada Teherane atstovauja JAV interesus Irane po to, kai JAV 1980 m. nutraukė ryšius su šia valstybe.

GALERIJA

  • Po Irano generolo nužudymo NATO stabdo mokymo misijas Irake
  • Po Irano generolo nužudymo NATO stabdo mokymo misijas Irake
  • Po Irano generolo nužudymo NATO stabdo mokymo misijas Irake
  • Po Irano generolo nužudymo NATO stabdo mokymo misijas Irake
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

to achuet...-

Gerai sapnuoji, kacape. RT gerai tau smegeneles praplovė, idiote.

...

Dar jankiai masiškai JAV miestų nepalieka?... - jeeep, perkūno griausmo laukia. :/

Achuet protingam neidiotui

Tu matomai esi jaunas skinhedas. Tuuupas bet px. Kas liečia fašizma:) kaip tik 75metai po karo ir atsidaro pandoros dežute užslaptinti archivai:) Denacifikacia, bus paveluotai bet bus. Prisi.pizdelinot su savo neNaciu neKoloborantais didvyriais. Kas liečia amЭrikonus iš jav-taip mano tupas drauge amЭrika bus tik jos draugai NE. O amЭrika išduos bet kuri savo drauga NOTHNG PERSONAL ITS ONLY BUSINESS-teko girdeti? Tai kai eilini karta tau sedint miške amerika ateis ir tau pades, neverk:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS