Po J. Ohmano žodžių apie paramą Ukrainai – tarptautinis skandalas | kl.lt

PO J. OHMANO ŽODŽIŲ APIE PARAMĄ UKRAINAI – TARPTAUTINIS SKANDALAS

  • 0

Organizacijos „Blue/Yellow“ vadovo Jono Ohmano žodžiai sukėlė tarptautinį skandalą. Amerikiečių televizijos CBS filmuotame dokumentiniame filme vyras teigė, kad tik 30 proc. visos paramos Ukrainai pasiekia galutinį tikslą. Po šių frazių sujudo ir Ukraina – reikalauja tyrimo.

Skandalas kilo paviešinus dokumentinio filmo anonsą. Jis ir pradedamas lietuvio J. Ohmano žodžiais: „Daiktai pervežami per sieną. O tuomet kažkas nutinka. Tik apie 30 proc. pasiekia tikslą“. 

Netrukus anonsas iš CBS kanalo buvo pašalintas. Esą reportaže panaudota seniai filmuota medžiaga.

„Reportažas buvo nufilmuotas praėjus 8 savaitėms nuo karo pradžios. Viskas pasikeitė. Bet kokia informacija, kuria norima piktnaudžiauti prieš Ukrainą, tuo metu, kai Rusija vykdo genocidinį karą, yra bloga ir sutepta krauju“, – rašoma „Blue/Yellow“ tviteryje.

Šiems žodžiams antrino ir CBS televizija.

„Pašalinome įrašą, reklamuojantį mūsų naujausią dokumentinį filmą, kuriame balandžio pabaigoje cituojamas ne pelno siekiančios organizacijos „Blue-Yellow“ įkūrėjas J. Ohmanas, teigiantis, kad tik apie 30 proc. pagalbos pasiekia Ukrainos fronto linijas“, – rašė CBS televizija tviteryje.

Situaciją pakomentavo ir Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba. Jis sveikino, kad televizija nusprendė pašalinti anonsą.

„Bet to nepakanka. Jūs suklaidinote didžiulę auditoriją, dalindamiesi nepagrįstais teiginiais ir sugriovėte pasitikėjimą gyvybiškai svarbios karinės pagalbos tiekimu tautai, besipriešinančiai agresijai ir genocidui. Turėtų būti atliktas vidinis tyrimas, kas tai leido ir kodėl“, – tviteryje komentavo D. Kuleba.

Pats J. Ohmanas 15min.lt aiškino, kad filme kalbėjo visai ne apie vagystes, o apie problemas dėl logistikos. Jis norėjo pasakyti, kad pagalbos Ukrainai efektyvumas tuo metu nebuvo toks, koks galėtų būti. Tačiau vėliau esą tiekimo sistemos pagerėjo, buvo perprasta, kaip išspęsti logistikos problemas.

Gairės: Blue Yellow, Jonas Ohmanas, karas Ukrainoje, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS