Po mirtinos autobuso avarijos Ispanijoje rastas septintas kūnas | kl.lt

PO MIRTINOS AUTOBUSO AVARIJOS ISPANIJOJE RASTAS SEPTINTAS KŪNAS

Ispanijos šiaurės vakarų Galisijos regione pirmadienį gelbėtojai rado moters kūną, žuvusių žmonių po to, kai autobusas Kalėdų išvakarėse įkrito į upę, skaičiui padidėjus iki septynių, pranešė policija.

Nelaimė įvyko šeštadienį, kai autobusas važiavo tiltu per Lereso upę netoli Pedrės kaimo, maždaug už 50 km į pietus nuo Santjago de Kompostelos.

Regioninis laikraštis „La Voz de Galicia“ rašė, kad autobusas į upę įkrito iš beveik 30 metrų aukščio.

Per paieškas, kurios tęsėsi iki Kalėdų dienos, gelbėtojai rado du išgyvenusiuosius – vairuotoją ir keleivę – ir šešis kūnus, o vakare baigė gelbėjimo darbus, manydami, kad visi yra surasti.

Tačiau pirmadienio rytą jie atnaujino paiešką po to, kai išlikusi gyva keleivė pasakė, kad draugės, su kuria ji keliavo, aukų sąraše nėra, teigė Civilinės gvardijos atstovas.

„Kai sužeista moteris galėjo kalbėti, ji papasakojo, kad keliavo su drauge ir turėjo kartu vakarieniauti“, – nurodė jis.

Anot jo, apie moters dingimą nebuvo pranešta, nes niekas jos nelaukė.

„Šiandien atnaujinome paiešką ir sraigtasparnis pastebėjo jos kūną upėje, – teigė Civilinės gvardijos atstovas naujienų agentūrai AFP, pridurdamas, kad dedamos pastangos ištraukti jos kūną. – Teoriškai daugiau žmonių neturėtų trūkti.“

Į gelbėtojus pirmas kreipėsi vienas vairuotojas, pastebėjęs, jog ant tilto apgadintas kelio atitvaras, ir pranešęs gelbėjimo tarnyboms, kad baiminasi, jog įvyko nelaimingas atsitikimas. Tada gelbėtojai sulaukė skambučio iš paties autobuso, padėjusio jiems surasti sudužusią transporto priemonę.

Tačiau naktį paieškas teko nutraukti dėl blogų oro sąlygų, dėl smarkaus lietaus smarkiai pakilus Lereso upės lygiui.

Tyrėjai aiškinasi avarijos priežastis.

„Tą naktį oro sąlygos buvo labai blogos“, – sakė Galisijos regiono prezidentas Alfonso Rueda (Alfonsas Rueda), aplankęs įvykio vietą.

Laikraštis „La Voz de Galicia“ rašė, kad tarp autobuso keleivių buvo žmonių, kurie buvo ką tik aplankę artimuosius kalėjime centrinėje Galisijoje.

Civilinė gvardija teigė, kad autobuso vairuotojas buvo blaivus ir neapsvaigęs nuo narkotikų. Pirmadienį jis buvo išleistas iš ligoninės, pranešė vietos žiniasklaida.

Vietos pareigūnai sakė, kad viena iš žuvusiųjų buvo jauna perujietė, gyvenusi Galisijoje ir dirbusi su pagyvenusiais žmonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

????

?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS